enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:   

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:    
7 Şubat 2023
127
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İklim kanunu’nu en kısa zamanda Meclis’ten geçireceğiz” dedi.

Bakanı Murat Kurum, Türkiye yüzyılında sürdürülebilirliği kesintisiz kılmak amacıyla tüm bakanlıklarla birlikte net sıfır emisyon uyumlu iklim kanunu konusunda çalıştıklarını ve en kısa zamanda Meclis’ten geçireceklerini söyledi.  

Türkiye’nin sürdürülebilir iklim politikalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, şehirlerin küresel kirliliğin yüzde 75’inden sorumlu olduğunu söyledi. 

Kurum, “Eski insanlardan daha çok imkana ve teknolojiye sahibiz, ancak daha az oksijen alıyor, doğal çevre ve iklim krizleriyle boğuşuyoruz. Yaşadığımız afetler de net bir şekilde göstermektedir. Bu sürdürülebilirlik kavramı tam da bu kritik noktada devreye girmektedir. Bu olumlu kavramın karşısındaki en büyük engel ise şüphesiz küresel iklim değişikliği, jeopolitik istikrarsızlıklardır, bio çeşitlilik kaybı, düzensiz göç, finansal ve makro ekonomik bozulmalar dünyayı bundan sonraki süreçte de beklemektedir” dedi.  

Türkiye yüzyılında sürdürülebilirliği kesintisiz kılacağız 

Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Buzullar hızla eriyor, ülke büyüklüğünde orman yangınlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bir taraftan da ekonomik kalkınma sorunuyla ilgili mücadele veriyoruz. İklim krizi noktasında insanın hem mağdur hem fail olduğunu bilmek durumundayız. İnsanoğlu durmalı ve dünya için kaygılanan herkes o bilindik al-kullan-at döneminin sona erdiğini ve artık al-kullan-dönüştür prensibinin ortaya çıktığını net bir şekilde görmelidir. Bunu da bir yaşam kültürü haline getirmelidir.” 

Dünya genelinde döngüsel ekonomiye geçişin izlerini görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Bakan Kurum, bugün tüm dünyanın gıptayla baktığı ödül vermeye doyamadığı insanlık tarihinin büyük çevre seferberliklerinden birini, ‘Sıfır Atık’ projesini Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde tüm dünyaya sunduklarını söyledi.

Tüm dünya ülkelerinde 30 Mart’ın ‘Sıfır Atık Günü’ olarak kabul edildiğinin altını çizen Kurum, “Depozito uygulama işini hayata geçireceğiz. Yapacak çok işimiz var. İnşallah tüm tecrübelerimizin daha güçlü şekilde aksiyona dönüşeceği döneme adım atıyoruz. Türkiye yüzyılında sürdürülebilirliği kesintisiz kılacağız. Tüm bakanlıklarımızla birlikte net sıfır emisyon uyumlu iklim kanunu konusunda çalışıyoruz. Bu kanunu kısa zamanda Meclis’ten geçireceğiz ve yaptığımız her konutu iklime duyarlı, enerji verimli ve sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.  

Doğal alanları el değmemiş haliyle çocuklarımıza emanet etmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“İnsan doğa ve çevreyi buluşturan bir anlayışla yaptığımız millet bahçelerini fidanlarıyla buluşturuyoruz. 468 millet bahçesine ulaştık. Ülkemizin masmavi göllerini, akarsularını, denizlerini sıfır atık mavi seferberliğiyle birlikte temizliyoruz. Yaptığımız her işte iyi tarım ve yenilenebilir enerji uygulamalarını teşvik ediyoruz, daha az suyla daha fazla ürün elde edeceğimiz yöntemleri tarım bakanlığımızla birlikte hayata geçiriyoruz. Şimdi de tarımsal üretime uygun olmayan atıl hazine arazilerimizi, 300 milyon metrekare alanımızı yenilenebilir enerji kaynaklarının üretileceği alanlara tahsis edeceğiz.”   

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.