enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:13 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:03 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
15:25 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çarşı iyice karıştı!

Çarşı iyice karıştı!
10 Kasım 2022
2.460
A+
A-

Muhalefette cumhurbaşkanı adaylık yarışı fena kızıştı. Masanın geleceğini tehlikeye atacak açıklamalar ardı ardına geliyor.

Prof. Dr. Hasan B. YALÇIN & İstanbul Ticaret Üniversitesi 

Kılıçdaroğlu ile Akşener’in son zamanlarda birbirlerine ters beyanat vermesine alışmıştık. Ama son günlerde el altından yapılan operasyonların da ciddi sayıda arttığı görülüyor.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki zayıf performansından cesaret almış gibi yeniden kendini ortaya çıkarmaya başladı. TV programlarına çıkıp aday belirleme sürecinin içinde yer aldığını, “masanın en çalışkan neferi” olduğunu, kendi genel başkanının yanında diğer genel başkanlarla da görüştüğünü açıklıyor. Bir çatı aday olma fikrini gizlemiyor.

Halbuki CHP Genel Merkezi, İmamoğlu’nu ekarte ettiğini düşünüyordu. Kılıçdaroğlu’nun ilk tökezlemesinde İmamoğlu tekrar kendini gösterme gayretine girdi. Artık taraflar arasındaki güven ilişkisinin tamamen bittiğini söyleyebiliriz. Bu saatten sonra İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun ortak bir siyasi hedefe yönelmeleri mümkün görünmüyor.

El altından sızan bilgiler ortalığı daha da karıştırıyor. İddiaya göre, İmamoğlu, Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın 83 yaşındaki annesinin evine zabıtalarla baskın yaptırmış. Eğer doğruysa ayrı sorun, yalansa bambaşka bir sorun. Yine iddialara göre, Yavaş ve Akşener çok dar kapsamlı bir toplantı yapmış. Toplantıda Akşener, Yavaş’“Aday olursanız destekleriz” demiş. Yavaş 10 saniye cevap vermeyince konu değişmiş. Bu iddia, Yavaş’ın basın danışmanı tarafından yalanlandı ama haberin kaynağı olduğunu düşündüğüm İyi Parti’den hiç ses yok.

Hep söylemeye çalıştığım gibi, günün sonunda Akşener de Kılıçdaroğlu da kendi partilerinin adayları olarak çıkacak gibi. Ama bu esnada olan olacak. Masa görüntüyü kurtarmak için birlik ve beraberlik mesajı vermeye çalışsa da kan gövdeyi götürecek. Arada olan da belediye başkanlarına olacak. Gerçi Akşener ve Kılıçdaroğlu da aday olarak çıkmayı başarsalar bile birbirlerini yıpratmaya devam edecek gibi.
Sonuçta kim aday olursa öyle çarpışmalardan sonra ortaya çıkacak ki, yarışın geri kalanı için ne kadar mecali kalacağı ayrı bir soru işareti. Durum ne olursa olsun muhalefet masası süreci öyle kötü yönetiyor ki, hangi adayı çıkardıkları bile anlamını yitirebilir. Hele de İmamoğlu gibi kontrolsüzlük izlenimi veren bir aktörün kendi başına imza toplayamaya kalkışması gibi maceralar ortaya çıkarsa seyretmeye doyamazsınız.

[UHA Haber Ajansı, 10 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.