enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çanakkale Atıkhisar ve Bayramiç Barajlarında su seviyeleri düştü

Çanakkale Atıkhisar ve Bayramiç Barajlarında su seviyeleri düştü
18 Kasım 2022
215
A+
A-

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale bölgesinde şu anda yağış olmaması ve geç kalması nedeniyle baraj ve göletlerdeki su oranının ciddi bir şekilde azaldığını açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’nin  ‘Su Politikaları Derneği‘nin İnternet sitesinden aktardığı haberine göre, bölgede yağışların gecikmesi dolayısıyla Çanakkale Atıkhisar ve Bayramiç Barajlarında su seviyeleri düştü.

Çanakkale’de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide ‘Bin pınarlı İda’ olarak geçen Kaz Dağları’ndan beslenen Bayramiç Barajı’nın yaşanan kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldiği bildirildi.

KAYA” TARIM SİGORTASI ZORUNLU HALE GETİRİLMELİ” | Çanakkale Web Haber

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, yağışların az olması dolayısıyla 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajda, 10 milyon metreküp su kaldığına dikkat çekti.

Türkiye’de özellikle son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranları azaldıİsmail Kaya, kuraklığın en çok yaşandığı barajın ise, mitolojide ‘Bin pınarlı İda’ olarak geçen Kaz Dağları’ndan beslenen Bayramiç Barajı olduğunu belirtti.Başkan Kaya, Çanakkale’de merkezin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip olan  Atikhisar Barajı’nda ise yaklaşık 25 milyon metreküp su kaldığımı hatırlattı.

Bayramiç Barajında su seviyesi kritik noktada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘YÜZDE 10 SEVİYELERİNE DÜŞEN BAYRAMİÇ BARAJI BİR İŞİMİZE YARAMAZ’

Bayramiç Barajı’nın yüzde 10 seviyelerine düşmesinin bir işlerine yaramayacağını ifade eden Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Kaya, Bayramiç Barajı’nın bölgenin büyük ve havzayı sulayan bir baraj olduğunun altını çizerek, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) verilere göre, Bayramiç Barajı’nda şu anda doluluk oranının ise yüzde 10’lara düştüğünü ifade etti.

İsmail Kaya, Bayramiç Barajı’nda yaklaşık 10 milyon metreküp civarında su bulunduğunu hatırlatarak, Bölgeye tarımsal anlamda da en büyük desteği veren barajlardan birinin olduğunu dile söyledi.

Bayramiç Barajında su seviyesi kritik noktada

‘UZUN BİR YAĞIŞ VE KIŞ SEZONUMUZ VAR’

Bayramiç, Ezine ve Çanakkale merkezin Batak Ovası bölgelerinde Bayramiç Barajı’ndan gelen suyun kullanıldığını belirten Başkan Kaya, bölgede yağmur sezonuna yeni girildiğini ve bu barajı kullanan üreticilerin tedirgin olmamasını önerdiğini dile getirdi.

Önümüzdeki günlerde uzun bir yağış ve kış sezonunun olduğuna vurgu yapan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, bölgede önümüzdeki günlerde oluşacak yağışlarla, mart, nisan aylarında Bayramiç Barajı’nın doluluk oranını tamamlayacağını ve bu suyun önümüzdeki yıl bölge üreticilerinin hizmetine gireceğine inandığını kaydetti.

Bayramiç Barajında su seviyesi kritik noktada

‘ATİKHİSAR BARAJI DOLULUK ORANI YÜZDE 45 SEVİYELERİNE DÜŞTÜ’

Çanakkale‘nin merkez ilçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı’nın doluluk seviyesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, Atikhisar Barajı’nı aynı zamanda tarımsal sulama alanında da kullandıklarını ifade etti.

İsmail Kaya, Atikhisar Barajı’nın da bölgenin büyük ve önemli barajlarından biri olduğuna değinerek, barajın dolu olduğu zaman 54 milyon metreküp civarında su tutma kapasitesine sahip bulunduğunu, şu anda doluluk oranının ise yüzde 45 seviyelerinde olduğuna dikkat çekti.

Atikhisar Barajı Havzası’nda yaklaşık 25 milyon metreküp su kaldığını söyleyen Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya,  bugünlerde yağacak yağmurlarla birlikte barajlardaki su oranlarının tekrar normal seviyelere geleceğini ve doluluk oranının mart, nisan aylarıyla beraber yine yüzde 100 seviyelerine geleceğini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 18 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.