enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa’nın geleceği gençlerle şekilleniyor

Bursa’nın geleceği gençlerle şekilleniyor
27 Aralık 2021
322
A+
A-

BURSA-UHA HABER / Bursa Büyükşehir Belediyesi, iki üniversitede yaklaşık 82 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bursa’da, gençleri merkeze alan örnek yatırımları hayata geçirerek kentin geleceğini gençlerle birlikte şekillendiriyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, İki üniversitenin öğrenci topluluklarına üye yaklaşık 1500 öğrenciyle bir araya gelen Başkan Alinur Aktaş, gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Gençleri merkeze alan projeleri ve gönüllülük hareketiyle Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ‘Genç Dostu Şehir‘ seçilen, yine gençliğe yönelik projeleriyle AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Gençlik Projeleri Yarışması’nda ödüle değer görülen Bursa Büyükşehir Belediyesi, gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki öğrenci topluluklarının başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda yapılan gençlik buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Birlik Vakfı Bursa Şube  Başkanı Mustafa Bayraktar ile 1500’ü aşkın üniversiteli genç katıldı.

Bursa'nın geleceği gençlerle şekilleniyor

Gençler bizim geleceğimiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi’nde 72 bin, Bursa Teknik Üniversitesi’nde de 10 bin olmak üzere Bursa’da 82 bini aşkın üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü söyledi.

Bu öğrencilerin yaklaşık yüzde 47’sinin şehir dışından geldiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Biz farklı etkinlik ve aktivitelerle onların sosyalleşmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Gençlik Kulübü uygulamanız gerçekten bütün Türkiye’ye örnek oldu ve 70 binden fazla öğrencimiz bu uygulamadan istifade ediyor. Bu uygulama ile öğrencilerimizle 365 gün 7/24 devam eden bir ilişkimiz var. Kısa bir süre önce öğrenci topluluklarının seçimleri yapıldı. Uludağ Üniversitesi’nde 137, Bursa Teknik Üniversitesi’nde de 56 öğrenci topluluğumuz başkan, yönetici ve üyeleriyle bir araya geldik. Hem onları dinledik, hem de onları çeşitli hediyelerle ödüllendirdik. Gençler bizim geleceğimiz. Onlarsız bir Türkiye ve dünya düşünülemez. Büyükşehir Belediyesi olarak onları hayata en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içindeyiz” dedi.

Bursa'nın geleceği gençlerle şekilleniyor

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da geleceği gençlerle birlikte inşa etmeye çalıştıklarını belirterek, “Biz gençleri sadece gelecek olarak değil, bugünümüz olarak da görüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz gerçekten onların hayatlarını kolaylaştıracak önemli çalışmaları gerçekleştiriyor. Bugün gençlerimizle bir Bursa buluşması gerçekleştirdik. İnşallah gençlerimizle bir Ankara buluşması da gerçekleştireceğiz” dedi.

Bursa'nın geleceği gençlerle şekilleniyor

Uludağ Üniversitesi Kültür Sanat Toplulukları Birliği Başkanı Mehmet Emin Şenses ve Bursa Teknik Üniversitesi Bilim Toplulukları Başkan Temsilcisi Hasan Emre Karakaya da çorba çeşmesinden Gençlik Kulübü uygulamasına, mahalle gönüllülerinden kültür merkezlerine kadar gençlere yönelik çalışmaları nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

[UHA Haber Ajansı, 27 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.