enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa’da Siyah İnciri’nde sezon başladı!

Bursa’da Siyah İnciri’nde sezon başladı!
4 Eylül 2023
23
A+
A-

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, şehrin marka değerlerinden olan Bursa Siyah İnciri’nin hasat ve ihracat sezonu öncesinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.  

UHA / İnternational News Agency

Prof. Dr. Senih Yazgan: “Bursa Siyahı İncirin tanıtım ve pazarlaması geliştirilmeli”UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, ‘Bursa Siyah İnciri Sezonu’nu UHA Haber’den Bursa Temsilcisi Gazeteci Sadullah ORGAN’a değerlendirdi.

UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Bursa’nın dünyaya mal olan ürünlerinden olan siyah incirin uluslararası marketlerde kazanmış olduğu marka değerinin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin 19 bin tonluk yıllık siyah incirin yaklaşık 17 bin tonunun Bursa’dan yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Yazgan, “Siyah incirimiz dünyanın dört bir yanına gönderiliyor, farklı coğrafyalarda beğenilerek tüketiliyor ve bu ürünümüze talep her yıl artıyor. Burada üreticinin ve ihracatçının koordineli çalışması, bu hassas ürünün yetiştirilmesinden, toplanmasına, sevkine kadar tüm işlemlerin zamanında ve titizlikle yürütülmesi çok önemli” dedi.  

Gerçekleştirilecek hasat ve ihracatın hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Senih Yazgan, “Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüksek rekolte, gerçekleştirdiğimiz ihracat ve dolayısıyla ülke ekonomimize katkımızın bu yıl artarak süreceğine inanıyoruz. Siyah incirimizin dünya üzerindeki pazarını genişleterek, bu lezzetin, ününün daha fazla yayılması ve korunması için gerekli çalışmalarımızı hep birlikte yürütüyoruz” dedi. 

Gazeteci* Sadullah ORGAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.