enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 Türkiye kış sporlarında neden geride kalıyor?
00:26 Hollanda’da finansal konularda yardım eden Geldfit adlı kuruluş Türkçe servisine başladı
00:19 ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Dünya Ana Dil Günü kutlu olsun!
00:17 Gastronomi Haberleri
00:09 Dünyanın lanetlediği, katil, soykırımcı, haysiyetsiz İsrail, Gazze’de ateşkese rağmen terör eylemlerini sürdürüyor
00:06 Müftü çocuğu ile İlahiyat Prof’u çocuğundan ateistlere taktikler
00:04 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kadın Girişimcilere Yönelik Etkili İletişim Atölyesi
00:03 Balerin Ayda’nın 12 yıllık Avrupa serüveni
00:03 Kocaeli’n Derince ilçesinin kalbindeki kanayan yara: “Eski Yer İnadı” mı, “Gelecek Vizyonu”
00:03 Trump’tan Yüksek Mahkeme’ye tepki: Yeni gümrük vergisi
00:02 ZUCHEX 2026, Prestijli Fuar Statüsüyle Küresel Gücünü Pekiştirdi
00:01 Ömür ÇELİKDÖNMEZ : Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik
00:01 Numan Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye raporu mihenk taşıdır
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa İnegöl Belediyesi,1 yılda 29 bin ton molozun çevreyi kirletmesini önledi

Bursa İnegöl Belediyesi,1 yılda 29 bin ton molozun çevreyi kirletmesini önledi
15 Mayıs 2024
14
A+
A-

* İnegöl Belediyesi, adresten moloz alınması uygulamasıyla 2023 yılında toplamda 29 bin 182 tona tekabül eden 364 bin 770 çuval molozu toplayarak çevreye atılmasını önledi.

* Belediye Başkanı Alper Taban, bu duyarlılığın artarak devam etmesiyle İnegöl’de ciddi bir çevre kirliliğinin önleneceğini söyledi.

UHA / İnternational News Agency

[İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban]

Konuyla ilgili olarak UHA Haber‘e açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,  İnegöl’de moloz atıklarının çevreyi kirletmesini önlemek amacıyla İnegöl Belediyesi olarak başlattıkları ve yıllardır başarıyla uygulanan moloz atıklarının adreslerden alınarak uygun şekilde bertaraf edilmesi uygulamasının, vatandaşların da duyarlılığının artmasıyla ciddi boyutlara eriştiğini söyledi.

Belediye Bülteni | İnegöl Belediyesi

Başkanı Alper Taban, 2023 yılında toplamda 29 bin 182 tona tekabül eden 364 bin 770 çuval moloz İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplandığını belirterek, bu atıkların gelişigüzel şekilde çevreye atılarak kirletilmesinin önlenmiş olduğuna dikkat çekti.

12582 1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Cevreyi Kirletmesi Onlendi 60800533 79F5 483E B371 1Dc0De1Bc91C

“MOLOZ ATIĞI İÇİN VATANDAŞIMIZIN 153 HATLARIMIZI ARAMASI YETERLİ”

Kirlenen çevreyi temizlemenin atıkları toplayıp bertaraf etmekten daha maliyetli olduğunu  ifade eden Başkan Taban, bu kirliliğin dönüşümünün de çok zor olduğunu dile getirdi.

12582 1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Cevreyi Kirletmesi Onlendi 43B45D96 6700 4538 B918 149B8721Bf83

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Ne yazık ki vatandaşlarda bizim uzağımızda, görmediğimiz yerde olsun da çevre kirliliğinin bir önemi yok anlayışı vardı. Ama bu doğa hepimizin, bu çevre hepimizin. Zamanla bu sorunun büyümesi üzerine hem çevreyi kirletenlere ciddi cezalar uygulamaya başladık hem de moloz atıklarını uygun şekilde bertaraf etmek adına bir uygulama başlattık. Vatandaşlarımızın moloz atığı oluştuğunda, 153 hattımızı arayarak adresi bildirmesi yeterli. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çok cüzi rakamlara aynı gün gidip yerinden molozları alıyor ve çevreyi kirletmeyecek şekilde lisanslı firmalarla bunları bertaraf ediyor. Böylece bu atıkların çevreyi kirletmesi, doğal hayatı olumsuz etkilemesi önlenmiş oluyor” dedi.

12582 1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Cevreyi Kirletmesi Onlendi 2Cabdcc2 0Bc1 47Ff A1Aa 71Db61Edffb4

29 BİN ATIĞIN ÇEVREYİ KİRLETMESİ ÖNLENDİ

Moloz atıklarının adresten alınması uygulamasının zamanla vatandaşlarda bu bilincin oluşmasının sağlandığını da hatırlatan Başkan Taban şunları söyledi:

“Vatandaşımız bu konuda gün geçtikçe bilinçleniyor. Her ne kadar zaman zaman olumsuz örneklerle karşılaşsak da uygulanan cezalar caydırıcı ve kötü örneklerin artmasını önlüyor. Bu uygulamayla çevreyi korumuş oluyoruz. Yarınlara güzel bir İnegöl, güzel bir doğa bırakmak derdindeyiz. Şehrimiz de hızla büyüyor ve aslında tahmin edilenden fazla bu tür atıkların çıktığını görüyoruz. 2023 yılında 4863 adet moloz atığı talebi almışız. Bu talepler hemen aynı gün ekiplerimizce müdahale edilerek bulundukları yerden kaldırılmış ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertarafı sağlanmış. Toplamda 364 bin 770 çuval atık almışız, bu da 29 bin 182 ton moloza tekabül ediyor. Ciddi bir rakam. Bunu yapmasak 29 bin ton moloz atığı İnegöl’ün muhtelif noktalarında, yol kenarlarında, köy yollarında, ormanlık alanlarda doğaya zarar verecekti.”

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Vatandaşlara bir çağrı da yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Zaman zaman yine işin aslında zorunu tercih ederek molozlarını çevreye atan vatandaşlarımızı görüyoruz. Bunlar tespit ediliyor ve ciddi cezalarla karşılaşıyor. Vatandaşlarımız hem uğraşmasın hem çevreyi kirletmesin, 153 hatlarımızı arasınlar bizler gelip moloz atıklarını alalım. Bu hizmetimizi kullanan vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.