enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:29 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, “İklim Krizi ve Su Güvenliği “ başlıklı konferansta konuştu.
00:24 Kocaelispor Restaurant Loca’sında Önemli İsimler
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:05 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:03 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
12:28
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”…
00:46 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:35 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:24 Türkiye’nin dijital haritaları vatandaşların erişimine açıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Buldan’dan Mektup Var’

Buldan’dan Mektup Var’
12 Şubat 2024
337
A+
A-

Denizli’nin Buldan Belediyesi ile TEV Anadolu Lisesi Tarih Bölümü ile yapılan protokol kapsamında Karaköy kilimlerinin envanteri çıkarıldı.

UHA / İnternational News Agency

BULDAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ŞEVİK, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 100. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI. | PAMUKKALE TV DENİZLİ'NİN İLK UYDU KANALI

[Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik]

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İmzalanan protokol kapsamında Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Tarih Bölümü öğretmenleri Karaköy kilimleri ile ilgili başlattıkları envanter çalışmasının tamamladığını belirterek, envanter çalışmasında elde edilen kilim desenlerinin, öyküleri ile birlikte kitapçık haline getirileceğini açıkladı.

Başkanı Mustafa Şevik, özellikle göz dolduran desenleriyle ilçenin kültür değeri olan Karaköy kilimi envanterinin kitaplaştırılarak geleceğe taşınacağını söyledi.

KARAKÖY KİLİMLERİNİN ENVANTERİ ÇIKARILDI

GÖRSEL BİR ŞÖLEN

İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini koruyup, gelecek nesillere aktarmak ve ilçe turizmine kazandırmak istediklerini belirten Başkan Şevik, “Örf ve adetlerin, yöresel yaşam biçiminin, bize özgü mitolojik semboller ve dokuma teknikleriyle topluma aktarıldığı tarihi belge niteliğinde olan Karaköy kilimi, renkleri ve desenleriyle ayrı bir görsel şölendir. Kendine has yapısıyla ayrıcalıklı bir yer oluşturan Karaköy kilimine, hak ettiği değeri yeniden kazandıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Buldan Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve ilçe turizmine kazandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda Karaköy mahallesinin adını taşıyan, renkleri ve desenleriyle meşhur Karaköy kilimlerini yeniden yaşatmak amacıyla iki yıl önce Denizli Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Tarih Bölümü öğretmenleriyle protokol imzalanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.