enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bu Nasıl Bir Düzen: Kendi Vatandaşımız Yerli Üretime Yabancılardan Daha Çok Para Ödüyor! 

Bu Nasıl Bir Düzen: Kendi Vatandaşımız Yerli Üretime Yabancılardan Daha Çok Para Ödüyor! 
6 Haziran 2024
13
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, yerli ürünlerin yurtdışında daha ucuza satılmasını TBMM gündemine Taşıdı.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye’de üretilen yerli ürünlerin yurtdışında daha ucuza upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/...satılmasının nedenlerini sorguladı ve konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıyan  Prof. Dr. Kanko, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:  

“Bugün burada vatandaşlarımızın nasıl sömürüldüğünün vahim tablosunu bir örnekle gözler önüne sermek istiyorum. Türkiye’de üretilen yerli bir markanın çamaşır makinesi, Finlandiya’da 295 Euro’ya satılırken, kendi ülkemizde, kendi vatandaşlarımıza 500 Euro’ya, yani yaklaşık 17 bin TL’ye satılıyor​. Bu nasıl bir soygun düzenidir ki, kendi vatandaşımız, kendi ülkesinde üretilen bir ürünü daha kazık bir fiyata sahip olmak zorunda kalıyor” dedi.  

Aslında bu örnek, AK Parti hükümetlerinin vatandaşı nasıl sömürdüğünün somut bir göstergesidir. Vergi politikaları, lojistik maliyetler ve fiyatlandırma stratejileri tamamen vatandaşımızın aleyhine işlemiştir. Yurtdışında daha ucuza satılabilen yerli bir ürün, kendi ülkemizde neden daha pahalı? Vergi yükü mü, yanlış ekonomi politikaları mı, yoksa yönetim beceriksizliği mi? 

Bu kabul edilemez durumu değiştirmek için acilen adımlar atılmalıdır. Ülkemizde üretilen ürünlerin yurtdışında daha ucuza satılmasını izah etmek mümkün değilken, vatandaşlarımız bu ağır ekonomik yük altında ezilmektedir. Bu, vatandaşımıza yapılan büyük bir haksızlıktır ve derhal düzeltilmelidir. 

Hükümetin, vatandaşlarımızın refahını artıracak, yerli üretimi teşvik edecek ve fiyatları makul seviyelere çekecek politikaları hayata geçirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, bu ekonomik adaletsizlik devam edecek ve halkımız daha da mağdur olacaktır” ifadelerini kullandı.  (TBMM)

UHA / İnternational News Agency 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.