enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:13 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:03 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
15:25 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boris Johnson’dan Kiev Ziyaretinde Askeri Eğitim Teklifi

Boris Johnson’dan Kiev Ziyaretinde Askeri Eğitim Teklifi
18 Haziran 2022
648
A+
A-

KİEV – UHA HABER / İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Rusya’nın işgali başladığından bu yana ikinci kez Kiev’e giden Johnson, Ukrayna askerleri için askeri eğitim programı başlatma teklifinde bulundu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un Reuters kaynaklı haberine göre, Bu ay başında güven oyu almayı başaran İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Zelenski tarafından “çok iyi bir dost” sözleriyle karşılandı.

Boris Johnson, “Sayın Cumhurbaşkanı, Volodimir, Yeniden Kiev’de olmak güzel” mesajıyla Ukrayna Cumhurbaşkanı’yla bir fotoğrafını paylaştı.

İngiltere Başbakanı’nın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Johnson görüşmede dört ayda bir yaklaşık 10 bin Ukrayna askerine eğitim verilmesine yönelik askeri eğitim programının başlatılması önerisinde bulundu.

Boris Johnson, “Bu savaşın derinliklerinde bugünkü ziyaretimin amacı Ukrayna halkına açık ve basit bir mesaj göndermek: İngiltere sizin yanınızda ve siz başarıya ulaşana kadar da sizin yanınızda olmaya devam edecek” dedi.

Boris Johnson, “Bu nedenle Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’ye en kuvvetli güçlerden ve Ukrayna’nın kazanma yönündeki kararlılığından yararlanarak bu savaştaki denklemi değiştirebilecek yeni bir askeri eğitim programı önerdim” ifadelerini kullandı.

Boris Johnson’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre yeni askeri eğitim programı Ukrayna askerlerinin ülke dışında eğitilmesini öngörüyor.

Her askerin cephede savaş becerilerinin yanı sıra temel sağlık eğitimi, siber güvenlik ve patlayıcı taktikler konusunda becerilerini geliştirmek için üç haftalık bir eğitimden geçmesi planlanıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Kiev ziyaretinden önce de Fransa, Almanya, İtalya ve Romanya liderleri Kiev’e giderek Ukrayna’nın AB’ye üyeliğine destek vermişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski. Kiev, 17 Haziran 2022.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski. Kiev, 17 Haziran 2022.

“Ortak vizyon”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Boris Johnson’la cephedeki son durumu, ağır silah tedarikinin arttırılması ve Ukrayna’nın hava savunmasının desteklenmesi konularını değerlendirdiklerini söyledi.

Zelenski, “Zafere doğru nasıl ilerleyeceğimiz konusunda ortak bir vizyonumuz var çünkü Ukrayna’nın buna ihtiyacı var, devletimizin zaferine” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de siyasi baskıyla karşı karşıya olan Başbakan Boris Johnson’ın ülkesinin yoğun askeri ve siyasi destekte bulunduğu Ukrayna’da popülaritesi artmış durumda.

İngiltere Başbakanı Johnson ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “İhtiyaç duyacağınız stratejik dayanıklılığı vermek için yanınızda olduğumuzu vurgulamak amacıyla yeniden buradayız” dedi. Buna Rusya’ya yönelik yaptırımların yoğunlaştırılması ve Ukrayna için diplomatik desteğin arttırılmasının da dahil olduğunu söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.