enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

”Bölgenin anahtarı Türkiye’nin elinde”

”Bölgenin anahtarı Türkiye’nin elinde”
16 Şubat 2022
405
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Ukrayna krizini yorumladı, ABD’nin Türkiye ile daha sıkı iş birliği yapması gerektiğini söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘STAR Gazetesi’nden aktardığı haberine göre, Hodges, “Bölgenin anahtarı Türkiye… Karadeniz’deki gücü, Boğazlar üzerindeki gücü ve bölgedeki herkesle ilişkisi ortada” dedi.

ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges CNN TÜRK‘e açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın 2 hafta içerisinde Ukrayna’ya yönelik askeri harekat başlatacağını belirten Hodges, “Büyük çaplı bir saldırı olacağını sanmıyorum. Karadeniz ve Azak Denizi’ne çıkartma olacağını tahmin ediyorum” dedi.

ABD’nin Türkiye ile daha yakın çalışması gerektiğini belirten Hodges, “Bölgenin anahtarı Türkiye. Karadeniz’deki gücü, Boğazlar üzerindeki gücü, bölgedeki herkesle ilişkisi ile bence Türkiye şu ana kadar çok yardımcı oldu” dedi.

ABD’nin terör örgütü YPG’ye destek vermesinin hata olduğunu ifade eden Hodges, şu ifadeleri kullandı; “Stratejik düşünüp Türkiye’nin haritada nerede bulunduğunu göz önünde tutmuyoruz. Bence YPG’ye silah vermek yanlıştı. Bu taktiksel açıdan işimize geldi. Ancak stratejik bir ilişkiyi zedeledi.”

Türkiye’nin önümüzdeki aylarda kritik bir rol üstlenebileceğinin altını çizen Hodges, sözlerine şöyle devam etti:

NATO’nun en ileri askeri komutanlığını Türk askerler yönetiyor. Bence birçok kişi bunun farkında değil. Türkiye kendi bilgi kampanyasını başlatmalı Türkiye’nin yaptığı işlere bakın kritik bir rol oynuyoruz demeli. Böylece birçok kişiyi bilgilendirebilir. Kongre delegasyonları Türkiye’ye davet edilmeli. İnsanlar Türkiye’nin önemini görmeli. Bence Türkiye önümüzdeki aylarda kritik bir rol oynayabilir.

[UHA Haber Ajansı, 16 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.