enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM’den Afganistan için insani kriz uyarısı

BM’den Afganistan için insani kriz uyarısı
15 Temmuz 2021
287
A+
A-

UHA HABER / BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, uluslararası birliklerin çekilmeye başlamasıyla çatışmaların arttığı Afganistan için “insani kriz” uyarısı yaptı. Örgüt, yerlerinden edilen Afganların sayısındaki artışa dikkat çekti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, uluslararası birliklerin çekilmeye başlaması sonrası Taliban’ın yeniden güç kazandığı Afganistan için yeni bir uyarıda bulundu.

Sene başından bu yana yaklaşık 270 bin kişinin ülke sınırları içinde yerlerinden edildiğini açıklayan örgüt, toplam 3,5 milyon Afgan vatandaşının ise kaçmaya çalıştığını açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Barbar Baloch, Cenevre’de yaptığı açıklamada, işsizlik, sosyal yardımların kesilmesi ve güvenliğin sağlanmasının giderek zorlaşması nedeniyle çok sayıda kişinin kaçmaya çalıştığını açıkladı.

Kaçan Afganların silahlı grupların baskısıyla karşılaştığını hatırlatan BM Yetkilisi, Afganistan içinde barış sağlanamaması halinde çok sayıda kişinin ülkeyi terk etmeye çalışacağını da sözlerine ekledi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Afganistan Analistler Ağı’nın verdiği bilgilere göre, çok sayıda kişi konvoylar halinde ülkeden ayrılmaya ve İran ve Türkiye gibi ülkelere sığınmaya çalışıyor. İnsani yardım örgütleri, Türkiye-İran sınırındaki Van üzerinden her gün binden fazla Afgan vatandaşı Türkiye’ye giriş yapıyor.

Afghanistan | Familien fliehen aus der Provinz Kandahar

İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Türkiye İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Afgan uyruklu kişilerin İran üzerinden kontrolsüz biçimde ve geniş kitleler halinde ülkeye giriş yaptığı izlenimi uyandıran ve son günlerde dolaşıma sokulan videoların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek sınırlarda güvenliği sağlamaya yönelik çalışmalara hızla devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada “İran ve Irak sınırındaki hudut birliklerinin istifade edeceği Elektro-Optik Kulelerinin örülümünün yüzde 90 oranında tamamlandığı” belirtilerek valilikler koordinasyonunda kanal/hendek kazılması, tel/çit çekilmesi gibi her türlü geçici tedbirin de alındığı, kolluk birimlerince yapılan yol kontrollerinin artırıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, Van ilinde 35 özel harekat timi (750 özel harekat polisi) görevlendirildiğini, ayrıca Van Valiliğince İran sınırına 500 güvenlik korucusunun sevk edildiğini kaydetti.

NATO ve ABD birliklerinin Afganistan’dan çekilme sürecinin ilerlediği bildiriliyor. Uluslararası birliklerin mayıs ayı başında Afganistan’dan çekilmeye başlamasından bu yana Taliban ülke eyaletlerinin dörtte birinde kontrolü ele geçirdi. Gözlemciler ülkede yeni bir iç savaşın patlak vermesinden endişe ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.