enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”
2 Nisan 2023
151
A+
A-

6 Şubat deprem felaketinin ardından, Birleşmiş Milletler’in Türkiye’ye yardım için üye ülkelerden acilen bir milyar dolar sağlanması çağrısı sonrasında, talep edilen fonun şimdiye kadar yaklaşık yüzde yirmisi olan 200 milyon dolar sağlandığı bildirildi. Sağlanan fonun, çoğunlukla ABD ve Almanya kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın New York kaynaklı Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, BM, deprem felaketinin hemen sonrasında başlattığı, Türkiye ve Suriye’de farklı kuruluşları ve sahadaki ortaklarıyla insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

BM İnsani Yardım Ofisi (OCHA), dokuz milyondan fazla kişinin doğrudan etkilendiği deprem felaketi sonrasında Türkiye’de, yaklaşık dört milyon kişiye temel ev eşyaları, yaklaşık üç milyon kişiye gıda yardımı ile ulaşarak, Türk hükümeti önderliğindeki insani yardım çalışmalarına desteğini sürdürdüğünü açıkladı.

BM İnsani Yardım Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, deprem felaketinin ardından gelinen mevcut durumun hala “insani acil durum” düzeyinde olduğunu, bu yıkıcı depremden sağ kurtulanlara desteğin sürdüğünü belirtti.

BM İnsani Yardım Ofisi, Türkiye’ye şimdiye kadar özel barınma birimleri, farklı aletler, tamir takımları, barınak ve yaşam alanları desteği sağlandığı, Türk Sağlık Bakanlığı’na 4,6 milyon doz aşı, gezici sağlık klinikleri ve ilaçlarla destek verildiğini açıkladı.

“Gıda üretiminin yüzde yirmisinden fazlası zarar gördü”

FAO Nedir? FAO Amacı Nedir? - Gıda HattıBM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) da yaptığı açıklamada, 11 önemli tarım ilini etkileyen depremde, Türkiye’nin gıda üretiminin yüzde 20’sinden fazlasının zarar gördüğünü açıkladı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü, Türkiye’nin bereketli toprakları olarak bilinen depremden etkilenen bölgenin, ülkenin tarımsal gelirinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğuna dikkat çekti. Örgüt, felaketten etkilenen bölgelerdeki insanların üçte birinden fazlasının geçimlerini tarımla sağladığını ancak şimdi zor şartlar içinde mücadele verdiğini belirtti.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün, deprem felaketinden etkilenen bölgelerde bir sonraki hasadı kurtarmak için çalışmalarda bulunduğu, çiftçilere nakit yardımı sağlandığı, çiftliklerini ve topraklarını iyileştirmelerine yardımcı olunduğu belirtildi Buna karşın gelecekteki mahsulleri güvence altına almak için çok önemli olan son tarihlerin yaklaştığı, gübre kıtlığının gıda üretimini sürdürmeyi zorlaştıracağı kaydedildi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün Orta Asya Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, “Gübre ve tohum sağlayarak çiftçilerimizi acilen desteklememiz gerekiyor. Bu yıl mahsul üretim seviyelerini korumak için tek şansımız bu” dedi.

“Suriyeli depremzedeler güvenli suya ulaşamıyor”

BM İnsani Yardım Ofisi, Suriye’ye de deprem sonrası yardımın sürdüğünü ancak güvenli gıdaya ulaşım tehdidinin artığını, ayrıca mevcut hava şartları nedeniyle yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı kampları su bastığı belirtti.

Açıklamada “Yaklaşık 8,8 milyon kişinin depremden etkilendiği Suriye’de, kuzeybatıda şiddetli yağışlar yerinden edilmiş aileleri daha fazla zor durumda bırakıyor, kampları su basıyor ve binlerce çadırı yıkıyor. En az 50 yer değiştirme bölgesi sular altında kaldı BM ve ortakları acil durum barınma alanları, yiyecek, su, sanitasyon ve hijyen malzemeleri sağlıyor. Halep, Lazkiye ve Hama vilayetlerinde yüzden fazla okulun toplu sığınak olarak kullanılıyor” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.