enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”
2 Nisan 2023
151
A+
A-

6 Şubat deprem felaketinin ardından, Birleşmiş Milletler’in Türkiye’ye yardım için üye ülkelerden acilen bir milyar dolar sağlanması çağrısı sonrasında, talep edilen fonun şimdiye kadar yaklaşık yüzde yirmisi olan 200 milyon dolar sağlandığı bildirildi. Sağlanan fonun, çoğunlukla ABD ve Almanya kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın New York kaynaklı Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, BM, deprem felaketinin hemen sonrasında başlattığı, Türkiye ve Suriye’de farklı kuruluşları ve sahadaki ortaklarıyla insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

BM İnsani Yardım Ofisi (OCHA), dokuz milyondan fazla kişinin doğrudan etkilendiği deprem felaketi sonrasında Türkiye’de, yaklaşık dört milyon kişiye temel ev eşyaları, yaklaşık üç milyon kişiye gıda yardımı ile ulaşarak, Türk hükümeti önderliğindeki insani yardım çalışmalarına desteğini sürdürdüğünü açıkladı.

BM İnsani Yardım Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, deprem felaketinin ardından gelinen mevcut durumun hala “insani acil durum” düzeyinde olduğunu, bu yıkıcı depremden sağ kurtulanlara desteğin sürdüğünü belirtti.

BM İnsani Yardım Ofisi, Türkiye’ye şimdiye kadar özel barınma birimleri, farklı aletler, tamir takımları, barınak ve yaşam alanları desteği sağlandığı, Türk Sağlık Bakanlığı’na 4,6 milyon doz aşı, gezici sağlık klinikleri ve ilaçlarla destek verildiğini açıkladı.

“Gıda üretiminin yüzde yirmisinden fazlası zarar gördü”

FAO Nedir? FAO Amacı Nedir? - Gıda HattıBM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) da yaptığı açıklamada, 11 önemli tarım ilini etkileyen depremde, Türkiye’nin gıda üretiminin yüzde 20’sinden fazlasının zarar gördüğünü açıkladı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü, Türkiye’nin bereketli toprakları olarak bilinen depremden etkilenen bölgenin, ülkenin tarımsal gelirinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğuna dikkat çekti. Örgüt, felaketten etkilenen bölgelerdeki insanların üçte birinden fazlasının geçimlerini tarımla sağladığını ancak şimdi zor şartlar içinde mücadele verdiğini belirtti.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün, deprem felaketinden etkilenen bölgelerde bir sonraki hasadı kurtarmak için çalışmalarda bulunduğu, çiftçilere nakit yardımı sağlandığı, çiftliklerini ve topraklarını iyileştirmelerine yardımcı olunduğu belirtildi Buna karşın gelecekteki mahsulleri güvence altına almak için çok önemli olan son tarihlerin yaklaştığı, gübre kıtlığının gıda üretimini sürdürmeyi zorlaştıracağı kaydedildi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün Orta Asya Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, “Gübre ve tohum sağlayarak çiftçilerimizi acilen desteklememiz gerekiyor. Bu yıl mahsul üretim seviyelerini korumak için tek şansımız bu” dedi.

“Suriyeli depremzedeler güvenli suya ulaşamıyor”

BM İnsani Yardım Ofisi, Suriye’ye de deprem sonrası yardımın sürdüğünü ancak güvenli gıdaya ulaşım tehdidinin artığını, ayrıca mevcut hava şartları nedeniyle yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı kampları su bastığı belirtti.

Açıklamada “Yaklaşık 8,8 milyon kişinin depremden etkilendiği Suriye’de, kuzeybatıda şiddetli yağışlar yerinden edilmiş aileleri daha fazla zor durumda bırakıyor, kampları su basıyor ve binlerce çadırı yıkıyor. En az 50 yer değiştirme bölgesi sular altında kaldı BM ve ortakları acil durum barınma alanları, yiyecek, su, sanitasyon ve hijyen malzemeleri sağlıyor. Halep, Lazkiye ve Hama vilayetlerinde yüzden fazla okulun toplu sığınak olarak kullanılıyor” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.