enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bloomberg: SİHA’lar Libya ve Azerbaycan’daki çatışmaların kaderini değiştirdi

Bloomberg: SİHA’lar Libya ve Azerbaycan’daki çatışmaların kaderini değiştirdi
7 Nisan 2021
483
A+
A-

UHA HABER / ABD merkezli Bloomberg ekonomi gazetesi, Türk SİHA’larının başarısına haberinde yer verdi. Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ’da elde edilen başarının arkasında Türkiye’nin SİHA’larının olduğunu söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı DHA’nın haberine göre, Azerbaycan’ın Ermenistan karşısındaki zaferinin en önemli etkenlerinden gösterilen Bayraktar TB2 SİHA’ları dünya basının gündeminden düşmüyor.

ABD merkezli ünlü ekonomi gazetesi Bloomberg’in haberinde Türkiye’de geliştirilen ve üretilen SİHA’ların Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmaların kaderini değiştirdiğini yazdı.

Türk SİHA’ların başarısı dünya medyasında yer buluyor

Haberde şu sözlere yer verildi:

“Türk TB2 insansız hava araçları, Türkiye’deki evinden binlerce kilometre uzakta, Libya ve Azerbaycan’daki çatışmaların kaderini değiştirmeye yardımcı oldu. Baykar şirketinin TB2 insansız uçakları, her ikisi de Türk müttefiki olan Trablus ve Bakü’deki hükümetler tarafından yıkıcı etkiyle kullanıldı.”

Haberde,  SİHA’ların Libya ve Azerbaycan’daki çatışmaların kaderini değiştirdiği de vurgulandı.

Bloomberg: SİHA’lar Libya ve Azerbaycan’daki çatışmaların kaderini değiştirdi

Libya’da Hafter’e karşı üstünlük elde edildi

Birleşmiş Milletler’in (BM) meşru hükümet olarak tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Türkiye’den alarak envanterine eklediği SİHA’larla, ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter’e karşı üstünlük sağlamıştı.

Trablus’u kuşatan Hafter güçleri, Türk SİHA’larının yardımıyla ülkenin güneyine ve doğusuna çekilmek zorunda kalmıştı.

Azerbaycan-Ermenistan savaşında etkin rol oynadı

2020 yılında Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da meydana gelen savaşta, Azerbaycan ordusunun Türkiye’den satın alarak envanterine eklediği SİHA’lar etkin rol oynadı.

Dağlık Karabağ bölgesinde birçok hava saldırısı düzenleyen SİHA’lar, Ermenistan’ın yenilgiyi kabul etmesini sağlamıştı.

Ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Teknik Müdür Selçuk Bayraktar’ı Karabağ Nişanı ile ödüllendirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 7 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.