enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Birlikten Kuvvet Doğar” temalı arama konferansıyla Türkiye için önemli bir adım daha atıldı

“Birlikten Kuvvet Doğar” temalı arama konferansıyla Türkiye için önemli bir adım daha atıldı
21 Ekim 2021
481
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Türkiye’yi etki yatırımı alanında dünya sahnesine taşımak için bir araya gelen lider kurumlar tarafından kurulan Etki Yatırımı Danışma Kurulu’nun (EYDK), YASED ve PwC işbirliğiyle düzenlediği “Birlikten Kuvvet Doğar” temalı arama konferansıyla birlikte; Türkiye’yi, hacmi 2,3 trilyon dolar seviyesine ulaşan küresel etki yatırımı dünyasına dâhil etmek için önemli bir adım daha atıldı.

Yurtta sulh, cihanda sulhVeriye dayalı, şeffaf ve kapsayıcı bir yaklaşım benimseyen Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), YASED ve PwC desteğiyle etki yatırımı ekosistemindeki geniş katılımcı ağını bir araya getirmek ve “Bir Etkinleştirici Olarak EYDK” raporunda EYDK’nın eylem planı ve çalışma grupları hakkında sunulan içgörü ve önermeleri detaylandırmayı amacıyla  “Birlikten Kuvvet Doğar” temalı arama konferansını gerçekleştirdi.

Raporda dört çalışma grubu belirlendi. Bu çalışma grupları; Türkiye’yi, bölgesinde etki yatırımcılığının merkezi yapacak, küresel bir iş ve bilgi ağı inşa edecek Etki Ortaklıkları Çalışma Grubu; Türkiye’nin milli çıkarlarına ve potansiyeline dayanan Sürdürülebilir Kalkınma ve Politika Çalışma Grubu; özellikle etki ölçümü ve yönetimi alanında teknik bilgi seviyesini yükseltecek Kapasite Geliştirme Çalışma Grubu ve uluslararası seviyede farkındalık çalışmalarına yön verecek Kurumsal İletişim Çalışma Grubu’ndan oluşuyor.

“İçgörüleri, tartışarak detaylandırmayı hedefledik”
Arama konferansıyla ilgili açıklama yapan EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, “Pozitif ve ölçülebilir sosyal ve çevresel etkiyi, yatırımların merkezine koyarak finansal getiri elde etmeyi hedefleyen etki yatırımcılığı alanında, Türkiye’deki çalışmalar Nisan 2019’da başlamıştır. Kasım 2019 ve Mart 2021’de UNDP tarafından yayımlanan iki rapor, Nisan 2021’de lider kamu ve özel sektör kurumlarının ve kâr amacı gütmeyen organizasyonların bir araya gelmesiyle EYDK’nın kurulması ve ‘Bir Etkinleştirici Olarak EYDK’ raporunun Eylül 2021’de yayımlanması önemli dönüm noktaları olmuştur. ‘Birlikten Kuvvet Doğar’ temasıyla YASED ve PwC’nin işbirliğiyle düzenlediğimiz arama konferansıyla, yayınladığımız rapor dahilinde önerilen eylem planı ve çalışma grupları için oluşturulan içgörüleri, geniş bir katılımcı ağıyla tartışarak detaylandırmayı hedefledik” dedi.

Konferansta açılış konuşması yapan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “Yılda 7 trilyon ABD dolarına çıktığı tahmin edilen küresel fon ihtiyacı, yoksulluk, açlık, eşitsizlik ve iklim değişikliği ile mücadele eden kapsamlı ve küresel Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gerçekleştirmek için yeterince para bulunmadığına dair endişelere yol açıyor. Neyse ki etki yatırımcılığı bu açığı kapatmak için etkili bir yol sunuyor ve UNDP Türkiye’deki özel sektörün hem dünyayı korumaya hem de insanların yaşam koşullarını iyileştirmeye ölçülebilir destekte bulunurken getirisi olan yatırımları da belirlemesine yardımcı oluyor” dedi.

“Konferansın değerlendirmesi kamuoyuyla paylaşılacak”
Etki yatırımının sadece Türkiye için değil, dünya için de yeni bir kavram olduğunu belirten Müderrisgil, “Küresel olarak, 2,3 trilyon dolarlık hacme ulaşan etki yatırımı ortamında Türkiye nasıl konumlanacak, stratejilerini ve politikalarını nasıl belirleyecek, hangi sektörleri önceliklendirecek, hangi alanlarda kapasite geliştirecek, ulusal ve uluslararası işbirliği mekanizmalarını nasıl çalıştıracak sorularına birlikte cevap arayacağız. Arama konferansı; kamu, özel ve kâr amacı gütmeyen sektörlerden gelen üye 34 kurumumuzun temsilcileriyle birlikte, etki yatırımı ekosisteminin diğer anahtar paydaşlarına da kulak verecek. Bu konferans aynı zamanda veri toplamamıza da imkan vereceğinden konferansın değerlendirme ve sonuçları bir rapor haline getirilip kamuoyuyla paylaşılacağını ayrıca duyurmak isterim” ifadelerini kullandı.

HABER : Sezin BULUM

***
Etki Yatırımı Danışma Kurulu hakkında
Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), 34 lider kurumun bir araya gelmesiyle kurulmuştur. EYDK, tüm paydaşları buluşturarak etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmeyi amaçlamaktadır. Küresel etki yatırımı ekosistemine Türkiye’nin süratle dahil olması ve bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesi temel hedefidir. EYDK, politika geliştirme ve uygulama süreçlerini desteklemek ve karşılıklı fayda sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar kurmak üzere çalışmaktadır.
www.eydk.org

[UHA Haber Ajansı, 21 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.