enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Binali Yıldırım: Türkistan’da Türk devletleri için serbest bölge kurulmalı

Binali Yıldırım: Türkistan’da Türk devletleri için serbest bölge kurulmalı
12 Aralık 2021
619
A+
A-

NUR-SOLTAN,UHA HABER / Kazakistan’da temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, TRT ‘ye özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Kazakistan’da, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi.

Sonrasında Nur-Sultan’da Liderlik İstikrar Gelişme Uluslararası Konferansı’na katılan Yıldırım, temasları sonrası TRT’ye özel açıklamalarda bulundu.

“Türkistan’da Türk devletleri için serbest bölge kurulmalı”

Görüşmelerde, Türk Devletleri arasında ticaretin kolaylaştırılmasına dikkat çekildiğine vurgu yapan Yıldırım, “Yapacağımız en önemli faaliyetlerin başında Türk Devletleri arasındaki ticaretin kolaylaştırılması, lojistik güzergahların geliştirilmesi, kültürel etkileşimin ve kültürel faaliyetlerin daha da arttırılması yer alıyor” dedi.

Yıldırım, Türkistan bölgesinde, üye devletlerin ve gözlemci Macaristan’ın etkin olarak yer alacağı bir serbest bölge kurulması fikrinin gündeme geldiğini aktardı.

”Türk Dünyası 2040 Vizyonu” belgesi değerlendirildi

Kazakistan Dışişleri Bakanı ve Kazakistan Başbakan Yardımcısı ile görüşmesinde, ”Türk Dünyası 2040 Vizyonu” belgesinin hayata geçirilmesi için neler yapılması gerektiğinin konuşulduğunu söyleyen Yıldırım, şunları söyledi:

”Türk Dünyası 2040 Vizyonu belgesinin nasıl ele alınacağını ve bu çerçevede üye devletler arasında nasıl bir çalışma yapılacağını hem Aksakallar Heyeti ve hem Dışişleri Konseyi olarak değerlendirdik.”

Yıldırım başkanlığındaki heyet, Uluslararası Türk Akademisi’ni de ziyaret etti. Binali Yıldırım’a, Uluslararası Türk Akademisi’nin Altın Madalyası takdim edildi.

Etiketler: AK Parti Kazakistan Türk Devletleri Teşkilatı

[UHA Haber Ajansı, 12 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.