enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi ile mikroorganizmaların gizemli dünyasına yolculuk

“Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi ile mikroorganizmaların gizemli dünyasına yolculuk
14 Ocak 2025
19
A+
A-

Bilimin rehberliğinde yapılan çalışmalardan ilham alarak gençleri bilimle buluşturmayı, daha iyi bir gelecek için gençlere bilimi sevdirmeyi amaçlayan “Bilim Gençlerle Kazanacak” projesinin ocak ayındaki yeni etkinliği “Mikroorganizmaların Gizemli Dünyası” ile ilgili olacak.

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci* Sıla KARALOĞLU’nun haberine göre, Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye’nin katkıları ile 21 Ocak’ta çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan bu etkinlik, Kayseri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Azizoğlu’nun katılımıyla lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek. Tüm lise öğrencilerinin katılımına açık olan ücretsiz bilim etkinlikleri sonrasında gençlere dijital katılım belgesi veriliyor.

Genç zihinlerde bilime olan tutkuyu teşvik etmenin önemini fark ederek 2021’den itibaren kesintisiz süren proje, gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlıyor. Proje sayesinde 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri; farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma ve farklı bilim dallarının araştırma problemlerini keşfetme, güncel çalışma alanları hakkında farkındalık kazanma, bilimsel süreçleri yakından inceleme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri tecrübe etme fırsatı buluyorlar.

Ücretsiz gerçekleşen bilim etkinliklerinin duyurularına Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir. #bilimgençlerlekazanacak

“Mikroorganizmaların Gizemli Dünyası” Konulu Online Etkinlik Takvimi:

Tarih: 21 Ocak 2025, Salı
Saat: 17.00
Konu: Mikroorganizmaların Gizemli Dünyası
Akademisyen: Doç. Dr. Uğur Azizoğlu
Çalışma Alanı: Biyoteknoloji-Mikrobiyoloji

Bilim Etkinliği Detayı: “Mikroorganizmaların Gizemli Dünyası” etkinliğinde, doğanın her yerinde bulunan ve çok küçük boyutlarıyla dikkat çeken canlılar olan mikroorganizmalar keşfedilecek. Çevre temizliği, gıda üretimi, biyoteknolojik araştırmalar ve ilaç üretimi gibi birçok alanda önemli rol oynayan mikroorganizmaların gizemli dünyası incelenerek, yaşamın temel işleyişinin daha iyi anlaşılması sağlanacak.

Sıla Kararoğlu – SosyalUp

Gazeteci* Sıla Kararoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.