enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’dan Putin’e: O bir savaş suçlusu

Biden’dan Putin’e: O bir savaş suçlusu
18 Mart 2022
665
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

WASHINGTON – UHA HABER / ABD Başkanı Biden, ülkesinin Ukrayna’ya 800 milyon dolar çapında ek askeri yardımda bulunacağını duyurdu. Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin’i “savaş suçlusu” diye nitelendirdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Yabancı Kaynaklar‘dan aktardığı haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili açıklamasında Rusya Devlet Başkanı Putin’i “savaş suçlusu” olarak nitelendirdi.

Savaşın “uzun ve zorlu” geçeceğini ve Amerikan halkının, Putin’in “ahlaksız” saldırılarına karşı Ukrayna’yı kararlı bir biçimde destekleyeceğini belirten Biden, “Bu bir otokratın ihtirasları ile özgür olmak isteyen insanlar arasında bir mücadeledir. Putin’in adi saldırılarına karşı hissettiğimiz tiksintide birleştik” dedi.

Ukrayna’ya 800 milyon dolar çapında ek askeri yardım

Konuşmasında, Ukrayna’ya 800 milyon dolar değerinde ek silah ve askeri teçhizat yardımı yapılacağını da bildiren Joe Biden, bu bağlamda Kiev’e binlerce tanksavar, yaklaşık 800 uçaksavar füzesi, aralarında çok sayıda makineli tüfeğin olduğu 7 bin ateşli silah, çok sayıda bomba atar, çeşitli çaplarda 20 milyon mermi ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) hibe edileceğini bildirdi.

ABD’nin Ukrayna’yı gerektiği sürece destekleyeceğini ifade eden Biden, bu ülkeye gönderecekleri yeni hava savunma sistemleriyle Ukraynalıların Rus uçak ve helikopterlerini durdurmaya ve Ukrayna hava sahasını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Biden ayrıca Ukrayna’ya menzili daha fazla olan ve çok daha yükseklerdeki hava araçlarını vurabilme kabiliyetine sahip hava savunma sistemleri de vereceklerini duyurdu.

Şu ana dek 1,35 milyar dolarlık destek

ABD yönetimi Ukrayna savaşının başlangıcından bugüne dek Kiev’e 1,35 milyar dolar çapında askeri yardım vaadinde bulundu. 2021 yılının başından itibaren Amerikan yönetiminin Ukrayna’ya yaptığı ve yapacağını vaat ettiği askeri yardımların toplam büyüklüğü ise 2 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu dönemde Ukraynalı askerlere eğitim veren ABD, aynı zamanda bu askerlere modern teçhizat ve silah yardımı yaptı. Bu silahlar arasında Stinger hava savunma füzeleri ile Javelin tanksavar füzeleri de bulunuyor.

Aralarında Almanya’nın da bulunduğu çok sayıda ülke de savaşın başlamasının ardından, Ukrayna’ya silah yardımı yapma taahhüdünde bulundu. ABD Kongresi’nde, geçen hafta onaylanan bütçede de, Ukrayna’ya Eylül ayı sonuna dek 13,6 milyar dolarlık insani, ekonomik ve askeri yardım öngörülüyor.

Zelenskiy’nin S-300 talebi

ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşmasından birkaç saat önce ABD Kongresi’ne video konferans yöntemiyle bağlanarak hitap eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Batı dünyasından, ülkesinin hava sahasının Rusya’ya kaptılmasını ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istemişti. Zelenskiy ayrıca ismini vererek, Rus yapımı S-300 hava savunma sistemi talep etmişti.

S-300’lerin NATO üyesi Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya’da bulunduğu biliniyor. Almanya da, S-300 benzeri ABD yapımı hava savunma sistemi Patriot’ların Slovakya’ya taşınması çalışmalarına Çarşamba günü başladı. Söz konusu Patriot’ların, Slovakya’nın elindeki S-300’leri Ukrayna’ya vermesi durumunda, bunların yerini doldurabileceği belirtiliyor.

EK Kaynaklar *dpa,Reuters 

[UHA Haber Ajansı, 18 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.