enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’dan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine tam destek

Biden’dan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine tam destek
20 Mayıs 2022
753
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Beyaz Saray’da İsveç ve Finlandiya liderleriyle görüşen ABD Başkanı Biden, iki ülkenin “NATO üyeliği için gerekenleri fazlasıyla karşıladığını” söyledi. İsveçli ve Fin liderler de Türkiye’ye diyalog mesajı verdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, NATO üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya liderleriyle Beyaz Saray’da bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, iki ülkenin NATO üyesi olmak için tüm gerekleri “fazlasıyla” karşıladığını söyledi.

Biden “Kuzeyde iki yeni NATO üyesine sahip olmak ittifakımızın güvenliğini artıracak” diye konuştu.

İki ülkeyi “mükemmel demokrasiler” ve “yakın, yüksek kapasiteli partnerler” olarak niteleyen Biden, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik başvurusunu “güçlü bir biçimde desteklediklerini” ifade etti.

Rusya’nın karşı çıkışına gönderme yapan Biden, “Yeni üyelerin NATO’ya katılması hiçbir ülke açısından tehdit değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır” diye konuştu.

Biden, ABD ve müttefiklerinin “Finlandiya ve İsveç’in katılım sürecinde olabilecek her tür saldırganlığı caydıracağını ve bunlara karşı geleceğini” söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı: Türkiye ile müzakereye açığız

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö de Türkiye’nin NATO üyelik sürecine karşı çıkmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Niinistö ülkesinin NATO’ya üye olması halinde Türkiye’nin güvenliğine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Ankara’nın endişelerini ele almaya da hazır olduklarını söyleyen Niinistö “Finlandiya her zaman Türkiye ile gururlu ve iyi ikili ilişkilere sahip oldu. NATO müttefikleri olduğumuzda Türkiye’nin güvenliğine bağlılığımız olacak, nasıl ki Türkiye’nin de bizim güvenliğimize bağlılığı olacaksa” diye konuştu.

“Terörizmi ciddiye alıyoruz” diyen Niinistö “Terörizmi tüm biçimleriyle kınıyoruz ve onunla mücadeleye aktif bir biçimde katılıyoruz. Türkiye’yi üyeliğimizden ötürü endişelendirebilecek tüm konuları açık ve yapıcı bir biçimde tartışmaya açığız” dedi.

İsveç Başbakanı: Rusya’nın işgali bir dönüm noktası

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson da Türkiye ve diğer NATO üyelerine tüm sorunları çözüme kavuşturmak için el uzattıklarını söyledi.

“200 yıllık askeri bağlantısızlığın ardından İsveç yeni bir yol tercih etti” diyen Andersson, Rusya’nın Ukrayna işgalini “bir dönüm noktası” olarak niteledi.

Andersson “Hükümetim İsveç halkının güvenliğinin en iyi şekilde NATO ittifakı içinde korunacağı sonucuna vardı” diye konuştu.

EK Kaynaklar *AP, Reuters

[UHA Haber Ajansı, 20 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.