enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:34 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
00:34 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:34 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:28 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:23 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:18 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:13 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:04 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’dan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine tam destek

Biden’dan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine tam destek
20 Mayıs 2022
750
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Beyaz Saray’da İsveç ve Finlandiya liderleriyle görüşen ABD Başkanı Biden, iki ülkenin “NATO üyeliği için gerekenleri fazlasıyla karşıladığını” söyledi. İsveçli ve Fin liderler de Türkiye’ye diyalog mesajı verdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, NATO üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya liderleriyle Beyaz Saray’da bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, iki ülkenin NATO üyesi olmak için tüm gerekleri “fazlasıyla” karşıladığını söyledi.

Biden “Kuzeyde iki yeni NATO üyesine sahip olmak ittifakımızın güvenliğini artıracak” diye konuştu.

İki ülkeyi “mükemmel demokrasiler” ve “yakın, yüksek kapasiteli partnerler” olarak niteleyen Biden, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik başvurusunu “güçlü bir biçimde desteklediklerini” ifade etti.

Rusya’nın karşı çıkışına gönderme yapan Biden, “Yeni üyelerin NATO’ya katılması hiçbir ülke açısından tehdit değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır” diye konuştu.

Biden, ABD ve müttefiklerinin “Finlandiya ve İsveç’in katılım sürecinde olabilecek her tür saldırganlığı caydıracağını ve bunlara karşı geleceğini” söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı: Türkiye ile müzakereye açığız

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö de Türkiye’nin NATO üyelik sürecine karşı çıkmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Niinistö ülkesinin NATO’ya üye olması halinde Türkiye’nin güvenliğine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Ankara’nın endişelerini ele almaya da hazır olduklarını söyleyen Niinistö “Finlandiya her zaman Türkiye ile gururlu ve iyi ikili ilişkilere sahip oldu. NATO müttefikleri olduğumuzda Türkiye’nin güvenliğine bağlılığımız olacak, nasıl ki Türkiye’nin de bizim güvenliğimize bağlılığı olacaksa” diye konuştu.

“Terörizmi ciddiye alıyoruz” diyen Niinistö “Terörizmi tüm biçimleriyle kınıyoruz ve onunla mücadeleye aktif bir biçimde katılıyoruz. Türkiye’yi üyeliğimizden ötürü endişelendirebilecek tüm konuları açık ve yapıcı bir biçimde tartışmaya açığız” dedi.

İsveç Başbakanı: Rusya’nın işgali bir dönüm noktası

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson da Türkiye ve diğer NATO üyelerine tüm sorunları çözüme kavuşturmak için el uzattıklarını söyledi.

“200 yıllık askeri bağlantısızlığın ardından İsveç yeni bir yol tercih etti” diyen Andersson, Rusya’nın Ukrayna işgalini “bir dönüm noktası” olarak niteledi.

Andersson “Hükümetim İsveç halkının güvenliğinin en iyi şekilde NATO ittifakı içinde korunacağı sonucuna vardı” diye konuştu.

EK Kaynaklar *AP, Reuters

[UHA Haber Ajansı, 20 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.