enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’a Baskı Artıyor

Biden’a Baskı Artıyor
15 Kasım 2021
418
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / Enflasyonun ve özellikle de yakıt fiyatlarının son yılların en yüksek seviyelerine yükselmesi Başkan Joe Biden’ın üzerindeki baskıyı arttırıyor.

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer Biden’a acil durum petrol rezervlerini devreye sokma çağrısı yaptı.

Schumer New York’ta düzenlediği basın toplantısında gelinen noktada akaryakıt pompasında acil bir rahatlamaya ihtiyaç olduğunu söyledi ve bunun için bakılacak adresin Stratejik Petrol Rezervi olduğunu belirtti.

Uzmanlar, Stratejik Petrol Rezervleri’nin kullanılmasının sadece kısa dönem etkisi olacağını ve bunun Amerikan üretim kapasitesini arttırmayacağı uyarısında bulunuyor.

Akaryakıt fiyatları ve araç satışları üretici fiyatlarında önemli oranda artışa neden olmuş durumda. Petrol fiyatları da varil başına 80 doların üstüne çıktı. Petrol üretici ülkeleri bir araya getiren OPEC de Amerika’nın ‘üretimi arttırın’ çağrılarına kulağını tıkamış durumda.

Salgından sonra Amerikan ekonomisinin zayıflamsıyla arz ve talebin tedarik zincirindeki zorluklar nedeniyle dengesinin bozulduğunun mesajını veren Schumer bundan hiçbir endüstrinin kaçamadığını ama yakıt fiyatlarının en fazla etkilenen olduğunu söyledi ve “Yakıt fiyatlarını şimdi düşürelim ve bu onu yapacak” dedi.

Biden’ın ekonomik danışmanları enflasyonun artmasına neden olarak Başkan’ın politikalarının değil, COVID-19’la bağlantılı küresel sorunların etken olduğunu belirtiyor.

Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese, enflasyonun şu sıralar yüksek olduğunu kabul etmekle birlikte Biden’ın göreve başladığında ekonomik krizle karşı karşıya olunduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Jenet Yellen’la Deese hafta sonu çeşitli televizyon programlarına katıldılar.

İki isim de alınan önlemler ve Biden’ın yaklaşık 2 trilyon dolarlık sosyal altyapı paketinin enflasyonun aşağı doğru inmesine yardımcı olacağını kaydettiler.

Deese, CNN’e yaptığı açıklamada da acil harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Deese, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin paketi bu hafta oylatacağına emin olduğunu söyledi. Paketin yürürlüğe girmesi için Senato’dan da onay olması ve Biden tarafından imzalanması gerekiyor. Demokratlar paketin ayrıntılarıyla ilgili olarak hala uzlaşabilmiş değil.

Senato Çoğunluk Lideri Schumer ise Demokratlar’a gönderdiği mektupta paketin Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmeden Senato’nun gündemine gelmeyeceğini söyledi.

Yüksek enflasyon rakamlarının maaşları etimesi Biden için siyasi bir risk. Son anketlerde Biden’a destek oranı yüzde 41.

[UHA Haber Ajansı, 15 Kasım 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.