enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden, Şi ile görüşmesini değerlendirdi: 4 ayrı çalışma grubu kuruldu

Biden, Şi ile görüşmesini değerlendirdi: 4 ayrı çalışma grubu kuruldu
18 Kasım 2021
408
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping çevrim içi zirvede görüştü. 3,5 saat süren görüşmede, Biden, ABD hükümetinin ‘tek Çin politikası’na bağlılığını yineledi ve Şi ile görüşmenin “çok iyi” geçtiğini söyledi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD başkanı Joe Biden’ı “eski dostu” olarak selamladı, iki lider çevrim içi zirvede görüştü.

İlk 10 dakikası basına açık zirve, iki oturum halinde 3,5 saat sürdü.

Görüşmede, “Çin ve ABD’nin iletişimi ve iş birliğini artırması gerekiyor” şeklinde olumlu mesajlar verildi.

Biden, serbest ve açık bir Hint-Pasifik bölgesinin önemini vurguladı

ABD Başkanı Biden, Çin’in Şincan, Tibet ve Hong Kong’taki uygulamalarının yanı sıra insan hakları konusundaki endişelerini dile getirdi.

Biden, serbest ve açık bir Hint-Pasifik bölgesinin önemini vurguladı, ABD’nin bölgedeki taahhütlerini yerine getirme konusundaki kararlılığını iletti.

ABD Başkanı, bölgenin refahı için seyrüsefer özgürlüğünün ve güvenli uçuşun önemini yineledi. Aynı zamanda ABD’nin Tayvan Boğazı’ndaki barış ve istikrarı baltalayacak statü değişikliğine yönelik tek taraflı çabalara şiddetle karşı çıktığını vurguladı.

Fotoğraf: Reuters

[Fotoğraf: Reuters]

“Tayvan ile barışçıl birleşme için elimizden geleni yapacağız”

Çin Devlet Başkanı Şi de Tayvan’la barışçıl birleşme için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarının altını çizdi.

Ülkesi ile ABD arasında karşılıklı saygı çerçevesinde barış içinde birlikte çalışmanın gerekliliğini aktardı.

Biden: Görüşme çok iyi geçti, 4 ayrı çalışma grubu kuruldu

Biden, Washington’a dönüş yolunda Şi ile yaptığı görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Biden, “Çok iyi bir görüşme gerçekleştirdik, takibi yapılacak çok konu var. Birçok konuda çalışacak 4 ayrı grup kurduk. Gelecek iki hafta içinde bu konuda daha çok bilgi vereceğim” dedi.

Biden, Tayvan konusunda ise, Washington’un politikasının net olduğunu, Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemeyeceklerini yineledi.

İki liderin görüşmesi sonrasında Asya borsalarında yükseliş gözlendi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Kasım 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.