enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden Kolonoskopi Nedeniyle Geçici Olarak Yetkisini Harris’e Devretti

Biden Kolonoskopi Nedeniyle Geçici Olarak Yetkisini Harris’e Devretti
20 Kasım 2021
665
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / Başkan Joe Biden, “rutin kolonoskopi” sırasında yetkilerini kısa süreliğine Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e devretti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden’ın ABD saatiyle 11.35’te yetkilerini yeniden devraldığı belirtildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Biden, başkan olarak ilk rutin muayenesi için Cuma sabahı erken saatte Walter Reed Ulusal Tıp Merkezi’ne gitti. Başkan Biden rutin kolonoskopi sırasında yetkilerini kısa süreliğine Başkan Yardımcısı Harris’e devretti.

Sözcü Psaki, Başkan George W. Bush’un da 2002 ve 2007’de aynı işlemi yaptırdığını ve o zaman da ABD Anayasası’nda belirtilen sürecin takip edildiğini hatırlattı.

78 yaşındaki Joe Biden en son 2019 yılı Aralık ayında kapsamlı muayenesini olmuştu. Doktorlar Biden’ın sağlıklı olduğu ve başkanlık görevini başarılı bir şekilde yerine getirmeye uygun olduğu sonucuna varmıştı.

Bugün 79 yaşına girecek olan Başkan Biden ABD tarihinde görev yapan en yaşlı başkan.

2024 yılında başkanlığa aday olup olmayacağı yönünde bazı spekülasyonlar olsa da, Joe Biden, Kamala Harris’le birlikte ikinci dönemde de aday olmayı beklediğini belirtmişti.

ABD’nin ilk kadın, beyaz olmayan ve Güney Asya kökenli başkan yardımcısı olan Kamala Harris, kısa süreliğine de olsa başkan vekili olarak tarihe geçmiş oldu. ABD’nin 250 yıllık tarihinde kadın bir başkan olmadı.

Başkan Biden Cuma günü öğleden sonra Beyaz Saray’da her yıl yapılan geleneksel Şükran Günü bağışlama törenine katıldı.

Biden sağlığı konusunda kendisinden önceki başkan Donald Trump’a kıyasla daha şeffaf olacağını belirtmişti.

Donald Trump 2019 yılında Walter Reed’e gitmiş, dönemin Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham Trump’ın kolonoskopi için hastaneye gittiğini daha sonra açıklamıştı.

[UHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.