enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden ‘Birliğin Durumu’ Konuşmasında Neler Söyleyecek?

Biden ‘Birliğin Durumu’ Konuşmasında Neler Söyleyecek?
6 Şubat 2023
836
A+
A-

Başkan Joe Biden Salı günü Birliğin Durumu konuşmasını yapacak. Amerikan medyasına yansıdığı kadarıyla Biden’ın konuşmasında borç limiti, Ukrayna, ekonomi, polis reform gibi konulara değinmesi bekleniyor.

Biden’ın konuşması Temsilciler Meclisi’nde 2020’den bu yana ilk defa Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu bir dönemde gerçekleşecek.

Biden, muhtemelen Kongre’ye şart öne sürmeden borç limitinin arttırılması çağrısı yapacak. Başkan, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’le görüşmüş ama bir sonuç çıkmamıştı.

Biden’ın konuşmasında polis reform çağrısı yapması da bekleniyor.

Tyre Nichols’un polis şiddeti sonrası yaşamını yitirmesinin ardından konu bir kez daha Amerika’nın gündeminde üst sıralara gelmişti.

Ukrayna’daki savaşa da Biden’ın konuşmasında geniş biçimde değinmesi bekleniyor.

Biden’ın Amerika’nın Ukrayna desteğini bir kez daha otoriterliğe karşı savaşın bir parçası olarak nitelemesi bekleniyor.

Biden’ın ekonomiyle ilgili mesajlar vereceği de tahmin ediliyor.

Konuşma ekonomik açıdan oldukça iyi bir zamada denk gelmiş görünüyor.

Cuma günü, Ocak ayında ekonomiye 517 bin yeni istihdamın eklendiği açıklanmıştı.

Ekonomiyle ilgili konuşmak isteyen bir Başkan’ın duymak isteyeceği rakam.

Biden’ın konuşmasında göçmenlik konusuna da değinmesi bekleniyor.

Özellikle bu konuda her iki partiden eleştiriler alan Biden’ın Kongre’ye bu konuda bir yasa çıkarması çağrısı yapması bekleniyor.

Neler söylemesi beklenmiyor?

Biden’ın konuşmasında, evinde ve eski ofisinde bulunan gizli belgelerle ilgili açıklama yapması beklenmiyor.

Son günlerde Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın mali ilişkilerine odaklanacaklarının mesajını veriyor.

Bu konuda ilgili komisyonda yeni haftada oturum da düzenlenmesi bekleniyor.

Biden’ın bu konuyla ilgili konuşması beklenmiyor.

Başkan Biden’ın eski Başkan Trump’la ilgili de konuşması beklenmiyor.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler Demokrat Omar’ı Dış İlişkiler Komisyonu’ndan ihraç etmiş, Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy de Demokrat Swalwell ve Schiff’in İstihbarat Komisyonu’ndaki üyeliklerini kabul etmemişti.

Konu Demokratlar’dan tepki çekmesine rağmen Biden’ın bu konuyla ilgili konuşmasının da beklenmediği dile getiriliyor.

McCarthy ilk defa Birliğin Durumu konuşmasında Biden’ın arkasında Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in yanında oturacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.