enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda…

‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda…
11 Ağustos 2023
54
A+
A-

* Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi ve ARGE Koordinatörü olarak görev alan Prof. Dr. Cumhur Taş ve Psikolog Nuray Yetim’in bireylerin bilişsel gelişimi için hazırlanan egzersiz kitabı, ‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda yerini aldı.

* Kitap, ruh sağlığı profesyonelleri eşliğinde uygulanabilecek egzersizlerin yanında nöroloji ve psikiyatri kliniklerinde ya da evlerde uygulanacak nitelik ve basitlikte.

UHA / İnternational News Agency

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cumhur Taş ve Psikolog Nuray Yetim’in beraber hazırladıkları, ‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ kitabı, Üsküdar Üniversitesi yayınları tarafından yayınlandı.

Bilişsel gelişim için hazırlanmış bir egzersiz kitabı…

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi Cumhur Taş; “Bu kitap sağlıklı yaşlılar, minimal zihinsel kayıpları olan bireyler, hafif düzey demans hastaları ile zihinsel harabiyete sebep olan kronik psikiyatrik ve nörolojik hastalıklardan muzdarip bireylerin bilişsel gelişimi için hazırlanmış bir egzersiz kitabı niteliğindedir. Kitabın ilk bölümünde yapılandırılmış bir zihinsel gelişim programı yer almakta, ikinci bölümünde ise boş vakitlerinizde uygulanabilecek egzersizler içermektedir. Kitap ruh sağlığı profesyonelleri eşliğinde uygulanabilecek egzersizlerin yanında nöroloji ve psikiyatri kliniklerinde ya da evlerde tek ya da aile bireyleriyle birlikte de uygulanacak nitelik ve basitlikte hazırlanmıştır.” dedi.

“Çalışan zihin her zaman geliştirebilir”

Okuyucuların günlük yaşamlarında anlamlı bir değişiklik yaratabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Cumhur Taş; “Çalışan zihin her zaman geliştirebilir, varsayımı ile yola çıkan bu çalışma kitabı umuyorum ki hedef kitledeki bireyleri günlük yaşamında anlamlı değişiklik yaratabilecek gelişimi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak* Üsküdar Üniversitesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.