enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beyaz eşya sektörü de çip kriziyle karşı karşıya

Beyaz eşya sektörü de çip kriziyle karşı karşıya
29 Nisan 2021
730
A+
A-

UHA HABER / Çip krizi, küresel ekonomide birçok sektörü etkilemeye devam ediyor. Kriz, otomotiv ve elektronik sektöründen sonra beyaz eşya sektörüne de yansıdı.

Otomativ sektöründeki çip krizi diğer sektörlere de sıçradı. Bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi elektronik eşyalardan sonra beyaz eşya sektörü de bu kriz ile karşı karşıya.

Düşük teknolojili birçok çip, çamaşır makinelerinde ve akıllı tost makinelerinde bile kullanılırken sektör bu çiplere ulaşma sıkıntısı yaşıyor.

Üretim sekteye uğrayabilir

Sektör, tedarikçilerin talebe yetişemiyor olmasının beyaz eşya üretimini sekteye uğratabileceğinden endişeli. Otomotiv şirketlerinde olduğu gibi üretimin durdurulabileceği de görüşler arasında. Teknoloji editörü Erdi Özüağ, krizle ilgili şunları söyledi:

“Mikro kontrolcüler o kadar yeni ve o kadar gelişmiş çip teknolojisine sahip değiller. Biraz daha geriden geliyorlar. Bugün beyaz eşya üreten firmalar da ne yazık ki bu mikro kontrolcüleri bulamadığı için çip krizi beyaz eşyayı da vuruyor.”

Uzmanlar fiyatların artabileceği görüşünde

Özüağ, beyaz eşya sektöründe de çip sorunu olduğunu söyleyerek, “Belki otomobil ya da telefon, tablet, bilgisayar kadar gündeme gelmedi, hissedilmedi ama şu an beyaz eşya tarafında da böyle bir sorun var. Hem tedarik sorunu var hem de yüksek talep devam ettiği için maliyetler de artmış durumda” dedi.

Uzmanlar, çip krizi ile birlikte arzda yaşanacak sorunların beyaz eşya fiyatlarının artmasına yol açabileceğini belirtiyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.