enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beyanname verilmiş, ancak kayıt işlemleri tamamlanmamış depremzede ev hayvanları, gittikleri il’de kayıt altına alınabilecek

Beyanname verilmiş, ancak kayıt işlemleri tamamlanmamış depremzede ev hayvanları, gittikleri il’de kayıt altına alınabilecek
5 Mart 2023
418
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem bölgesinden diğer illere götürülen ev hayvanları için 81 il müdürlüğüne genelge gönderdi. Sahibi tarafından beyanname verilen, kimliklendirme ve kayıt işlemleri tamamlanmamış depremzede ev hayvanları, bulundukları ilde kayıt altına alınabilecek.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 81 il müdürlüğüne ‘Afet Bölgesinden Diğer İllere Gelen Ev Hayvanları‘ konulu genelge gönderildi.

Genelgeye göre, deprem afeti meydana gelen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’dan diğer kentlere ev hayvanları (sahipli kedi, köpek, gelincik) ile giden, 31 Aralık 2022 tarihinden önce beyanname vermiş, kimliklendirme ve kayıt işlemleri tanımlanmamış hayvan sahipleri, ikametgah adreslerine bakılarak, kimliklendirme yaptırabilecek.

Afet bölgesinden diğer illere hayvanseverler tarafından getirilen ve sahibi vefat ettiği belirtilen ev hayvanlarının, öncelikle sahiplerinin MERNİS bilgilerine bakılarak, vefat edip etmediği doğrulanacak. Ardından hayvan için acil durumda ulaşılması için bilgileri kaydedilen ikinci kişiye ulaşılmaya çalışılacak. Bu da mümkün olmazsa sahip değişikliği yapılabilecek.

Öte yandan 31 Aralık 2022 tarihi itibari ile toplam 1 milyon 429 bin 370 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı. Yoğunluk nedeniyle hayvanlarını kimliklendiremeyen hayvan sahiplerine, idari yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için beyanname vermek suretiyle takip eden süreçte kimliklendirme işlemlerini yapabilme imkanı verildi.

Bu kapsamda 552 bin 127 beyanname alındı. Alınan beyannameler kapsamında kayıtlar girilmeye devam ediliyor. Bu kayıtlarla birlikte bugüne kadar kimliklendirilen ev hayvanı sayısı 990 bin 328 kedi, 670 bin 770 köpek, 28 gelincik olmak üzere toplam 1 milyon 661 bin 126’ya ulaştı. Beyanname veren hayvan sahiplerine ait ev hayvanlarının kayıt işlemleri idari yaptırım uygulanmadan gerçekleştiriliyor.

Ayrıca, uygulanan mikroçip sayesinde sahibi tespit edilen birçok depremzede ev hayvanı, sahibine teslim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.