enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Berlin’de binlerce kişi kürtaja ve ötanaziye karşı yürüdü

Berlin’de binlerce kişi kürtaja ve ötanaziye karşı yürüdü
20 Eylül 2021
355
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da her yıl kürtaja, ötanaziye ve kök hücre araştırmalarına karşı düzenlenen “Hayat için yürüyüş” eylemlerine bu yıl Berlin’de tepki eylemi düzenlendi. Almanya’da kürtaja erişimin kolaylaştırılması talep edildi. 

 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, hafta sonu Berlin sokaklarında kürtaja ve ötanazi yasalarına karşı binlerce kişi bir araya geldi.

“Hayat için yürüyüş” eylemleri, Almanya’da kürtaj hakkına karşı düzenlenen en büyük eylemlerden biri. Bu sene on yedincisi düzenlenen eylemlerde protestocular haçlar ve balonlarla yürüdü. Sloganlardan birinin, “Kürtajsız ve ötanazisiz bir Avrupa için” olması dikkat çekti.

Federal Hayat Hakkı Derneği (Bundesverband Lebensrecht), Cumartesi günü etkinliğe yaklaşık 4 bin 500 kişinin katıldığını bildirdi, söz konusu eylem için bin polis memuru görevlendirildi.

Alman Piskopos Konferansı üyeleri de yürüyüşe katıldı. Roma Katolik grubu Avrupa Parlamentosu’nu kürtaja erişimi “insan hakkı” saydığı için eleştirdi.

Karşı eylemciler kadın haklarını savundu

Feminist örgütlerin ve kadının kendi kaderini tayin hakkını savunan örgütlerden oluşan karşı eylemciler de Brandenburg Kapısı’nda bir araya geldi. Polis, iki grubu birbirinden ayrı tuttu, herhangi bir çatışma yaşanmadı.

Federal Hayat Hakkı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alexandra Maria Linder, “yaşam hakkı” hareketinin son yıllarda kazanımlarının çok olduğunu ifade etti. Eyalet Temsilcileri Meclisi’nde (Bundesrat) kürtaj reklamlarının üzerindeki yasal yasağı kaldırmak için gerekli çoğunluğun sağlanmadığını söyledi. Linder, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hamileliğin altıncı haftasından sonra kürtajı yasaklayan girişimleri “harika bir gelişme” olarak değerlendirdi.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.