enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika emzirme tabusunu yıkmak istiyor: Şehir meydanına kadınlara özel bank yerleştirildi

Belçika emzirme tabusunu yıkmak istiyor: Şehir meydanına kadınlara özel bank yerleştirildi
29 Temmuz 2021
480
A+
A-

UHA HABER / Belçika’da kadınların toplum içinde bebek emzirmesine ilişkin tabuyu yıkmak için Batı Flaman bölgesindeki Kortrijk şehri meydanına özel bir oturma bankı yerleştirildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Çocuk ve aile kurumu olan ‘Kind en Gezin‘in son verilerine göre Belçika’da emziren anne sayısı artsa da, kadınların başkalarının yanında çocuklarını bu şekilde beslemeleri konusunda hâlâ bir tabu var. Bu durum kadınların evden çıktıktan sonra bebeklerini emzirmelerini zorlaştırıyor.

Bu sebeple ülkede pilot uygulamalar devreye sokuldu ve toplum içinde emzirmek isteyen annelere kimsenin olumsuz bir yaklaşım sergileyememesi için güvenli banklar konuldu.

Kind en Gezin tarafından yürütülen projenin sözcüsü Nele Wouters, özellikle bir çocuğun yaşamında erken dönem emzirmenin günde 12 kez ve bazen daha fazla yapılması gerekebildiğini belirterek “Ebeveynler çocuklarını büyütüyor ve onları beslemek kesinlikle bunun en önemli parçası” dedi.

Belçika’da toplum içinde emzirmek kanunla korunuyor, yani kadınlar halka açık bir yerde emzirmeye ilişkin olumsuz tepkilerle karşılaştıklarında dava açıp kazanabilirler. Ancak bu durum başkalarının onaylamayan bakışları altında bebeklerini emzirmek konusunda kendilerini tam olarak rahat hissetmelerini sağlamıyor.

Wouters şunları ekliyor:

“Alışverişte, caddede, evde, kütüphanede, trende veya lunaparkta… bir çocuk acıkırsa veya bir kadının göğsü dolmuşsa, o annenin çocuğunu besleyebilmesi ya da pompa kullanabilmesi tamamen normal olmalıdır.”

Yazın sonuna kadar devam edecek

Bu amaçla kurulan emzirme banklarının sponsoru da kadınlara ve annelere özel ürünler ve teknolojiler geliştiren Elvie firması oldu. Farkındalık yaratma amaçlı emzirme bankı Belçika’da ağustos ayının sonuna kadar yerinde kalacak.

Elvie’nin kurucusu Tania Boler şunları söyledi:

“Her zaman her annenin ve ailenin, bebeklerini nasıl ve nerede besleyeceğini, yargılanmadan veya kısıtlanmadan seçebilmesi gerektiğine inandık. Ebeveynler de her zaman endişe duymadan dışarı çıkma özgürlüğüne sahip olmalıdır.”

“Tüm memelere açık”

Gent merkezli tasarımcı Leda Devoldere tarafından yaratılan bank, kadınların emzirmek için kuytu yerler aramak ve yalnız kalmak istemedikleri takdirde kullanabilmeleri için tasarlandı. İki oturma yeri arasında bebeğin güvenle yatıp uyuyabileceği veya bezinin değiştirilebileceği bir kullanım alanına sahip.

Bank’ın üzerinde “Tüm memelere açık” yazıyor. Projede ayrıca, kadınlar için ’emzirme yerlerini’ gösteren bir Belçika haritası da oluşturuldu.

[UHA Haber Ajansı, 29 Temmuz 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.