enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baykar’a yatırım dolandırıcılığına dikkat!

Baykar’a yatırım dolandırıcılığına dikkat!
31 Mayıs 2025
28
A+
A-

* Başvurum üzerine beni arayan bir bayan beni tatmin edemeyince, arayan ikinci bir bay, tongaya düşmemem üzerine anama küfredip telefonu kapattı.

* Küfürden haberi olmayan üçüncü şahısın telefonu askıda kaldı…

* Yaşadıklarımdan sonra, arama yaptığım Google’da Selçuk Bayraktar’ın uyarı mesajını gördüm.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/  İnternational News Agency


İlhan KARAÇAY yaşadı ve yazdı:

HOLLANDA, 31 MAYIS 2025 -Sosyal medya üzerinden önüme düşen “Baykar’a yatırım yaparak kazanç sağlayın” temalı bir reklam ilgimi çekti. Güvenilir bir Türk markasının ismini görünce, sadece bilgi edinmek amacıyla telefon numaramı bıraktım. Ne yazık ki kısa sürede anladım ki bu, sadece masum bir bilgi talebiyle sınırlı kalmayacaktı.

İlk olarak, Hollanda hattı taşıyan bir numaradan bir kadın aradı. Kendisine, konuyla ilgili yazılı bilgi göndermesini rica ettim. Ancak telefonda ısrarla sözlü açıklama yapma çabası, dikkatimi çekti. Taleplerime rağmen yazılı bilgi gönderilmedi ve ısrar sürdü. Görüşmeyi sonlandırdım.

İki saat sonra, bu defa farklı bir Hollanda numarasından bir erkek aradı. “Biz yatırım firması değiliz, aracıyız, yüzde 20 komisyon alıyoruz” diyerek açıklamalar yaptı. Ancak ne söylediklerinden bir anlam çıkarabildim ne de yazılı bir bilgi elde edebildim. Telefonda bilgi verme ısrarı karşısında yine aynı isteğimi tekrarladım: “Lütfen yazılı bilgi gönderin.”

Bu noktadan sonra görüşmenin seviyesi bir anda düştü. Ben ilgi duymadığımı belirttiğimde, söz konusu şahıs kaba bir üslupla, “O zaman neden başvurdunuz?” diyerek çıkıştı. Nezaketle yanıt vermeme rağmen, beklenmedik bir anda ağır bir küfürle —evet, anneme hakaret ederek— telefonu kapattı. Şok içerisindeydim.

Bu olaydan sadece beş dakika sonra, bir başka Hollanda numarası aradı. “Az önce arkadaşlarımız ile görüşemediniz, şimdi müsait misiniz?” diyen kişi, önceki görüşmeden haberdar olduğunu belirtti. Ben de yaşadığım ağır küfür olayını anlatınca, “Bu olamaz” dedi ama benim ‘Evet, açık bir şekilde anama küfretti’ dememden sonra o da konuşmayı aniden sonlandırdı. Her üç numara da geri arandığında, “böyle bir numara bulunmamaktadır” yanıtıyla karşılaştım.

GOOGLE’DA ARAMA, GERÇEKLE YÜZLEŞME

Yaşadığım bu rahatsızlık verici deneyim sonrası Google’da “Baykar yatırım dolandırıcılığı” diye arama yaptım ve karşıma çıkan haberle her şey netleşti: Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bu tür sahte ilan ve videolara karşı bir yıl önce resmi bir uyarı yapmıştı.

Selçuk Bayraktar, o açıklamasında şu ifadelere yer veriyordu:

“Bir süredir internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, Baykar’a yatırım yapılarak gelir elde edilebileceğine dair sahte ilanlar, haber benzeri içerikler ve videoların dolaşıma sokulduğunu görüyoruz. Bu açıklama, video ve röportaj benzeri içerikler kesinlikle gerçek dışıdır ve dolandırıcılık amacıyla illegal bir şekilde yayılmaktadır. Baykar, halka açık bir şirket değildir ve yatırım teklifi ya da önerisinde bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımızdan bu tür içeriklere karşı dikkatli olmalarını ve itibar etmemelerini önemle rica ederim.”

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

İtiraf etmeliyim ki bu dolandırıcılık ağından bugüne kadar haberim olmadı. Ne yazık ki, isim ve prestijini kullanarak vatandaşları kandırmaya çalışan kişiler yapay zekâ teknolojileri, sahte numaralar ve psikolojik baskı yöntemleriyle faaliyetlerine devam ediyorlar.

Ben sadece bilgi edinmek istedim. Karşılaştığım şey ise, sistematik ve organize bir dolandırıcılık şebekesinin ta kendisiydi. Beni yıldıran sadece dolandırıcılık teşebbüsü değil, şahsıma ve anneme edilen ağır küfür oldu.

Bu tür girişimlerle sadece ben değil, binlerce vatandaş karşı karşıya. Lütfen siz de dikkatli olun.

Bilinmeyen reklamlara numaranızı bırakmayın.
Yazılı bilgi istemekten çekinmeyin.
Aracı olduklarını söyleyen firmalara güvenmeyin.
Size küfür eden, tacizde bulunan kişilere karşı hukuki haklarınızı arayın.

Bu olayların tümünü ilgili mercilere bildirdim. Umarım yetkililer bu sahtekar yapının üzerine gider.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.