enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Erdoğan’a hakaret eden Merdan Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talebi.

Başkan Erdoğan’a hakaret eden Merdan Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talebi.
19 Temmuz 2023
25
A+
A-

* Terörist başı ve bebek katili Abdullah Öcalan’a özgürlük istemesinin ardından tutuklanan Merdan Yanardağ’ın’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada mütalaa verildi.

* Savcı Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis talep ederken, taraf avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı beyanlarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

UHA / İnternational News Agency

A Haber - YouTubeA Haber kaynaklı habere göre, Terörist başı ve bebek katili Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istemesinden kaynaklı tutuklu bulunan Gazeteci Merdan Yanardağ’ın bir gazetedeki yazısında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Erem Gençer katıldı.

MÜTALAA SONRASI BEYANDA BULUNULACAK

Müşteki avukatı Gençer’in, sanık hakkındaki şikayetlerinin sürdüğünü, davaya katılma talepleri olduğunu ve sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini söylemesinin ardından söz alan sanık avukatı, mütalaa açıklandıktan sonra beyanda bulunacaklarını kaydetti.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın Birgün adlı gazete ve gazetenin internet sitesinde 10 Nisan 2022 ila 29 Mayıs 2022 arasında 7 bölüm halindeki “Faşizm ve İslami Faşizm” yazılarının eser sahibi olduğunu belirtti.

8 YIL 2 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Sanığın yedinci yazısının içeriğinde Cumhurbaşkanı’nın adını zikrederek, “seçimlerde hile yapmak, millet iradesine el koymak” gibi ithamlarda bulunduğu aktarılan mütalaada, sanığın “zincirleme şekilde cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

Müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının davaya katılma talebini kabul eden mahkeme, taraf avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı beyanlarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan, Yanardağ’ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklu olduğu davaya İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Ekim’de başlanacak.

DEPREMZEDELERİ DE HEDEF ALMIŞTI

Merdan Yanardağ, depremin yaşandığı bölgeyi ‘dindar’ ve ‘gelenekçi’ olarak tanımlayarak muhafazakar seçmeni hedef almıştı. “Türkiye’de bilim ve akıldan kopan muhafazakar bir yönetim var” sözleriyle rezilliğini perçinleyen Yanardağ, AK Parti’ye ‘cihadist terör örgütü’ benzetmesinde bulundu.

BEBEK KATİLİNİ SAVUNDU

Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan CHP yandaşı Yanardağ, ‘siyasi mahkum’ olarak nitelendirdiği Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri sürdü.

ÖCALAN’A GÜZELLEME

Öcalan’ın hafife alınacak biri olmadığını ileri süren Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan ‘filozof’ olduğunu söyledi.

Yanardağ şu skandal ifadeleri kullandı;

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.