enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
21:53 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
21:26 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:36 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:34 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:15 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Bulut’tan, Bakan Varank’a dosya:  İlimize Model Fabrika kazandırmak istiyoruz 

Başkan Bulut’tan, Bakan Varank’a dosya:  İlimize Model Fabrika kazandırmak istiyoruz 
15 Eylül 2021
357
A+
A-

UHA HABER / KOTO Başkanı Necmi Bulut, ilimize Model Fabrika kazandırmak için ilk adımı attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya gelerek, dosyayı bizzat takdim eden Başkan Bulut, “Model Fabrika projesinde Kocaeli stratejik öneme sahip” dedi.  

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Prometeon Ar-Ge Merkezi’nin açılışı için ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Varank’a, 8 pilot ilde hayata geçirilen Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezleri – Model Fabrika projesini ilimize de kazandırmak istediklerini ifade eden Başkan Bulut, üretim ve ticaret merkezlerinin kalbi konumundaki Kocaeli’de bu projenin gerekliliğine vurgu yaptı. çç 

‘DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ’ 

Model Fabrika’nın, henüz dijitalleşme ve Endüstri 4.0 süreçlerini tamamlayamamış Kocaelili işletmeler için ‘gelecek’ anlamı taşıdığını ifade eden Başkan Bulut, görüşmede yaptığı konuşmasında, “KOTO olarak firmalarımızın dönüşümlerini tamamlamaları için projeler geliştiriyoruz. Model Fabrika da en önemli adımlarımızın başında geliyor. Pandemi’den en çok etkilenen sektörler yine bu dönüşümü sağlayamayan firmalardan oluşuyor. Bu süreci tamamlamamız kaçınılmaz. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi.  

MODEL FABRİKA NEDİR?  

Bakan Varank’a, konu ile ilgili hazırlanan kapsamlı bir dosya sunan Başkan Bulut, “Bir model fabrika, deneyimsel öğrenme teknikleri kullanılarak operasyonel mükemmeliyet ilkelerinin yaygınlaştırılmasını sağlayan bir araç olarak tanımlanıyor. Yani bir ürün üretilmeden önce burada deneyimleniyor. BM Kalkınma Programı desteği ile geliştirilen proje kapsamında Türkiye’de üretim yapan KOBİ’lere yönelik verimlilik artışı önceliği hedeflenmiştir. Model Fabrika, işletmelerin verimliliklerini ve rekabetçiliklerini artırmanın yanı sıra deneyimsel öğrenme tekniklerinden faydalanarak, teori ve pratiği birleştirmek suretiyle çalışanların yetkinlik kazanımlarını kalıcı hale getirmesini sağlamaktadır.  

YENİ BİR SOLUK  

Ayrıca Model Fabrika ile işletmelerimizin verimlilik artışının yanı sıra Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerimizin, kursiyerlerimizin ve fabrika çalışanlarının pratik yaparak deneyim kazanacağı ve bu sayede iş dünyamızın nitelikli personel ihtiyacını karşılamada fayda sağlayacağını düşünmekteyiz. Son olarak; Türkiye’nin en önemli üretim merkezi Kocaeli’de kurulacak Model Fabrika’nın imalat sanayiine yeni bir soluk getireceği ve başarı hikayeleri çıkaracağına inanıyoruz” dedi.  

HABER : Süleyman DURAK & Kocaeli

[UHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.