enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Barış sağlanmadan yaptırımlar kaldırılmayacak”

“Barış sağlanmadan yaptırımlar kaldırılmayacak”
3 Mayıs 2022
530
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna ile barış sağlanmadan Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılmayacağını söyledi. Scholz, Alman hükümetinin Ukrayna siyasetini de savundu.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitAlmanya Başbakanı Olaf Scholz Alman kamu televizyonu ZDF’de hükümetin Ukrayna savaşında izlediği politikaya ilişkin soruları yanıtladı.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan, Almanya’nın Ukrayna’ya ilişkin hedefinin, “Çatışmaların derhal sonlandırılması, Rusya’nın savaşı sona erdirmesi ve askerlerini Ukrayna’dan çekmesi” olduğunu söyledi.

“Rusya kazanmamalı, Ukrayna kaybetmemeli” diyen Scholz, Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini işgal etmesinin de asla kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Rusya’ya yönelik yaptırımların da Ukrayna ile barış sağlanmadan geri alınmayacağını ifade eden Scholz, “Ukrayna ile uzlaşma olmadan yaptırımları kaldırmayacağız” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın bazı bölgelerini işgal etmesinin ardından ateşkes ilan etmesi halinde de “çözüme ulaşılmamış” olacağını belirten Almanya Başbakanı, Putin’in kendi şartlarını dayatmadan Ukrayna ile uzlaşma sağlaması gerektiğini ifade etti.

Rusya’nın Ukrayna topraklarından çekilmesi gerektiğinin altını çizen Scholz, 2014 yılında Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin de uluslararası hukukun ihlali olduğunu tekrarladı.

İhtiyatlı siyaset

Ukrayna savaşı sırasında bazı kararları almakta yavaş kaldığı yönündeki eleştirileri de reddeden Başbakan Scholz, Alman hükümetinin izlediği siyaseti savundu.

Almanya’nın müttefikleri ile koordinasyon içinde “Hep hızla karar verdim” diyen Scholz, “ihtiyatlı” bir siyaset izlediklerini söyledi.

Almanya ve diğer ülkelerin verdiği askeri ve mali desteğin, “Ukrayna ordusunun çok güçlü bir hasma karşı gerçekten başarılı bir tutum izlemesine ve uzun süre dayanmasına” katkı sağladığını belirten Scholz, Ukrayna’ya bu desteğin süreceğini de sözlerine ekledi.

Almanya Başbakanı Scholz ayrıca, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ukrayna’ya yapmayı planladığı ziyaretin Kiev tarafından “istenmediği” gerekçesiyle reddedilmesi nedeniyle, şimdilik Ukrayna’ya gitmeyi düşünmediğini vurguladı.

EK Kaynaklar *AFP,dpa,rtr

[UHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.