enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Barış sağlanmadan yaptırımlar kaldırılmayacak”

“Barış sağlanmadan yaptırımlar kaldırılmayacak”
3 Mayıs 2022
531
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna ile barış sağlanmadan Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılmayacağını söyledi. Scholz, Alman hükümetinin Ukrayna siyasetini de savundu.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitAlmanya Başbakanı Olaf Scholz Alman kamu televizyonu ZDF’de hükümetin Ukrayna savaşında izlediği politikaya ilişkin soruları yanıtladı.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan, Almanya’nın Ukrayna’ya ilişkin hedefinin, “Çatışmaların derhal sonlandırılması, Rusya’nın savaşı sona erdirmesi ve askerlerini Ukrayna’dan çekmesi” olduğunu söyledi.

“Rusya kazanmamalı, Ukrayna kaybetmemeli” diyen Scholz, Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini işgal etmesinin de asla kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Rusya’ya yönelik yaptırımların da Ukrayna ile barış sağlanmadan geri alınmayacağını ifade eden Scholz, “Ukrayna ile uzlaşma olmadan yaptırımları kaldırmayacağız” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın bazı bölgelerini işgal etmesinin ardından ateşkes ilan etmesi halinde de “çözüme ulaşılmamış” olacağını belirten Almanya Başbakanı, Putin’in kendi şartlarını dayatmadan Ukrayna ile uzlaşma sağlaması gerektiğini ifade etti.

Rusya’nın Ukrayna topraklarından çekilmesi gerektiğinin altını çizen Scholz, 2014 yılında Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin de uluslararası hukukun ihlali olduğunu tekrarladı.

İhtiyatlı siyaset

Ukrayna savaşı sırasında bazı kararları almakta yavaş kaldığı yönündeki eleştirileri de reddeden Başbakan Scholz, Alman hükümetinin izlediği siyaseti savundu.

Almanya’nın müttefikleri ile koordinasyon içinde “Hep hızla karar verdim” diyen Scholz, “ihtiyatlı” bir siyaset izlediklerini söyledi.

Almanya ve diğer ülkelerin verdiği askeri ve mali desteğin, “Ukrayna ordusunun çok güçlü bir hasma karşı gerçekten başarılı bir tutum izlemesine ve uzun süre dayanmasına” katkı sağladığını belirten Scholz, Ukrayna’ya bu desteğin süreceğini de sözlerine ekledi.

Almanya Başbakanı Scholz ayrıca, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ukrayna’ya yapmayı planladığı ziyaretin Kiev tarafından “istenmediği” gerekçesiyle reddedilmesi nedeniyle, şimdilik Ukrayna’ya gitmeyi düşünmediğini vurguladı.

EK Kaynaklar *AFP,dpa,rtr

[UHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.