enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Barınamıyoruz’: Öğrenciler yüksek kiralara karşı geceyi parklarda geçirmeye devam ediyor

‘Barınamıyoruz’: Öğrenciler yüksek kiralara karşı geceyi parklarda geçirmeye devam ediyor
22 Eylül 2021
321
A+
A-

UHA HABER / Ev, yurt ve apartlardaki kiraların yüksekliğinden şikayetçi olan öğrenciler “Barınamıyoruz”, ”Yurtsuzlar” gibi kurdukları oluşumlarla geceleri banklarda geçirmeye devam ediyor.

Mustafa Kemal Atatürkİstanbul’da başlayan eylemin etkisi ise büyüyor. Barınma talebi ile parklarda gece nöbeti başlatan öğrenciler Ankara, İzmir, Kocaeli ve Gümüşhane gibi çeşitli kentlerde eylemde.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen öğrenciler her gece İstanbul’un farklı parklarında sabahlayarak seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Euronews’e konuşan üniversite öğrencileri aylık 650 lira olan KYK kredi/burs miktarının yüksek ev kiraları ve özel yurt ile apartlardaki fahiş zam karşısında eridiğini anlattı.

Yüksek kira fiyatlarının yanı sıra ev sahiplerinin öğrenciye ev vermemesi ya da emlakçıların fahiş ücretler istemesi de öğrencileri zorlayan en önemli faktörler arasında.

Mevcut KYK yurtlarının da kapasitesinin yetmediğini ve KYK yurtlarının sayılarının arttırılması öğrencilerin taleplerinden.

En temel barınma haklarının ellerinden alındığını söyleyen öğrenciler, mevcut durumun sadece kendileri için değ il, ülke için bir sorun olduğuna dikkat çekiyor.

Parklarda bir araya gelen öğrenciler seslerini duyurabilmek için başlattıkları eylemleri kalıcı kılmak istiyor. Ve bunun için de çadır kurmak istiyor. Ancak polis çadır kurulmasına izin vermiyor.

Bu nedenle İstanbul’daki öğrenciler şimdilik çadırlarını kuramadı. Fakat Ankara 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’nda çadır kuran dokuz üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Barınamıyoruz' diyen üniversiteliler geceyi dışarıda geçirdi - Tele1”8 milyon öğrenciden sadece 700 bini KYK yurtlarında”

Yüz yüze eğitim kararının açıklanmasının ardından Türkiye genelinde yüzde 70 ile yüzde 290 arasında değişen kira artışları nedeniyle evsiz kaldıklarını belirten öğrenciler, yurt kapasitelerinin artırılarak doğrudan öğrencilere verilmesini istiyor.

Türkiye’de örgün aktif öğrenim gören yaklaşık 8 milyon öğrenciden sadece 700 bininin KYK yurtlarında kalabildiğini belirten öğrenciler, İstanbul’da en düşük özel yurt ücretinin bin 250 lira iken bunun 8 bin liraya kadar çıktığını belirtiyor.

Aylık 650 lira olan KYK kredi/burs miktarının İstanbul’da en az iki katına gelen özel yurt ücretleri, ülkenin geri kalanında da benze şekilde fahiş seyrediyor.

Üniversite öğrencileri çözüm önerisi olarak da burs ücretinin, yurt sayısının artırılması, kiraların denetlenerek düşürülmesi ve öğrenci evlerinin desteklenmesini talep ediyor.

Sarıgül: CHP'yi bölmüyoruz, olmayan bir şeyi nasıl böleceksiniz?

HABER : Dilek GÜL & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.