enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yerlikaya: İslahiye’de 20 Bin 184 Konutun İhalesi Yapıldı

Bakan Yerlikaya: İslahiye’de 20 Bin 184 Konutun İhalesi Yapıldı
4 Temmuz 2023
13
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, birtakım incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’i ziyaret etti.

UHA / İnternational News Agency
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bayram ziyaretleri gerçekleştiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile ilk olarak şehitlikte düzenlenen programa katıldı. Programda; İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua edilirken, Bakan Yerlikaya mezarlıklara karanfil bırakarak şehit yakınlarıyla bir süre sohbet etti.
Bakan Yerlikaya: İslahiye'de 20 bin 184 konutun ihalesi yapıldı
Bakan Yerlikaya daha sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilçe protokolü ile birlikte Deprem Şehitliği’ni ziyaret etti.
Şehitlik ziyaretinin ardından İslahiye Geçici Yaşam Alanı’nda depremzedelerle buluşan Bakan Yerlikaya, vatandaşların bayramlarını tebrik ederek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
T.C. İçişleri Bakanlığı
Bayramın hemen sonrasında hem Gaziantep’te hem de diğer 10 ilde tesislerde misafir ettiğimiz ve çadır alanlarında kalan hemşerilerimizden konteynere geçmek isteyenleri oraya, kira yardımı almak isteyen varsa da kira yardımına alacağız. Dolayısıyla kalıcı konuta geçinceye kadar hak sahibi olan kardeşlerimiz artık bayram ertesinde iki tür ya kira yardımı ya da bu şekilde bizim arzuladığımız, klimaları olan, içinde ocakları olan, artık dağıtacağımız ki Temmuz’un sonu itibarıyla bu süreci de Allah’ın izniyle tamamlayacağız” dedi.

Dünya Asrın Dayanışmasına ve Kardeşliğine Tanık Oldu

6 Şubatta asrın felaketinin yaşandığını belirten Bakan Yerlikaya, “İçinde bulunduğumuz şehir Gaziantep’imiz, İslahiye’miz, Nurdağı’mız komşumuz Hatay 11 şehir yüzyılın felaketini yaşadı. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz, hükümetimiz, milletimiz öyle bir el ele duruş sergiledi ve öyle bir kenetlendi ki dünya asrın kardeşliği ile asrın dayanışmasına tanık oldu. Bakın bugün 143. günündeyiz 6 Şubat’ta o felaket yaşandığı andan itibaren hep beraber hepimiz yaraları sarmak için arama kurtarma başta olmak üzere ve hemen akabinde yaşamın normal hale getirme ile ilgili temel ihtiyaçlarımız, geçici barınma merkezilerimizi yaptık. Buradaki temel ortamı sağlamakta olduğu gibi aynı zamanda bir yandan, Cumhurbaşkanımızın hep ziyaretlerinde ve her fırsatta söylediği gibi kalıcı konutların yapımı ve bunların da Allah’ın izniyle bir yıl gibi bir süre içerisinde sizlere teslim etme süreci devam ediyor.
Bayramın hemen sonrasında hem Gaziantep’te hem de diğer 10 ilde tesislerde misafir ettiğimiz ve çadır alanlarında kalan hemşerilerimizden konteynere geçmek isteyenleri oraya, kira yardımı almak isteyen varsa da kira yardımına alacağız. Dolayısıyla kalıcı konuta geçinceye kadar hak sahibi olan kardeşlerimiz artık bayram ertesinde iki tür ya kira yardımı ya da bu şekilde bizim arzuladığımız, klimaları olan, içinde ocakları olan, artık dağıtacağımız ki Temmuz’un sonu itibarıyla bu süreci de Allah’ın izniyle tamamlayacağız” dedi.

Bayramın hemen sonrasında hem Gaziantep’te hem de diğer 10 ilde tesislerde misafir ettiğimiz ve çadır alanlarında kalan hemşerilerimizden konteynere geçmek isteyenleri oraya, kira yardımı almak isteyen varsa da kira yardımına alacağız. Dolayısıyla kalıcı konuta geçinceye kadar hak sahibi olan kardeşlerimiz artık bayram ertesinde iki tür ya kira yardımı ya da bu şekilde bizim arzuladığımız, klimaları olan, içinde ocakları olan, artık dağıtacağımız ki Temmuz’un sonu itibarıyla bu süreci de Allah’ın izniyle tamamlayacağız” dedi.

Biz Hayırda Acele Ediyoruz

Çadır alanlarında 960 hane 4 bin 600 civarında kardeşimizin misafir olduğunun altını çizen Bakan Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti: “Konteyner ve bu şekilde olan yaşam alanlarında misafirimiz 16 bin hane ve sayısı 51 bin 800 olan kardeşimiz konteyner kentlerde konaklıyor. Bir de bizim geçici barınma hizmeti olarak son kalemimiz var. O da kira yardımı. 18 bin 741 vatandaşımız da kira yardımından istifade ediyor. İçişleri Bakanı olarak göreve başladığımız ilk günden beri diğer kabine üyesi arkadaşlarımızla beraber biz de deprem acısı yaşamış ve yaraları sarmak üzere gece gündüz demeden gayret gösterdiğimiz şehirlerimizi ziyaret ettik.

Bir an önce kalıcı konutlara geçmeyle ilgili bir çabamız var. Ortada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü var. Dolayısıyla 7’den 70’e sizin ihtiyaç duyduğunuz, aradığınız, hangi alanda olursa olsun, o hizmetler bilin ki gelişerek sizlerle buluşacak. Bizim bir tek dileğimiz sizin gönlünüzü kazanmak, hayır duanızı almak. Mazlumun hayır duası bizimle beraber olsun. Depremzede kardeşlerimizin hayır duaları devletimizin, milletimizin, tüm kurum ve kuruluşlarımızın üzerinde olsun istiyoruz. Gaziantep İslahiye’de kalıcı konutla ilgili toplam 20 bin 184 konut ihalesi yapıldı. O inşaatların da nasıl gittiğini, günbegün sizler görüyorsunuz. Orta hasar, yıkılmış, acil yıkılacak dediğimiz türde 41 bin 296 hane vardı. Daha şimdiden, kısa süre içerisinde, bu binaların yarısının neredeyse ihaleleri yapılmış. Biz hayırda acele ediyoruz. Sizleri bir an önce evlerinizde buluşturmak noktasında acele ediyoruz.”
Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, personelle bayramlaşan Bakan Yerlikaya, ilçenin kütüphanesinde LGS’de başarılı olan öğrencilerle bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.