enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:21 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:06 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yanık’tan Kılıçdaroğlu’na: Vaat olarak açıkladığınız hizmetleri biz zaten yapıyoruz

Bakan Yanık’tan Kılıçdaroğlu’na: Vaat olarak açıkladığınız hizmetleri biz zaten yapıyoruz
20 Eylül 2022
392
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı Aile Destekleri Sigortası (ADS) modelini eleştirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Yanık, Twitter hesabındaki paylaşımında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dün (18 Eylül 2022) “Aile Destekleri Sigortası” adı altında iktidara gelmeleri halinde hayata geçireceği vaatleri açıkladığını belirtti.

“Ancak size hoşunuza gitmeyecek bir haberim var, vaat olarak açıkladığınız hizmetleri biz zaten yapıyoruz. Yıllardır düzenli şekilde uyguluyoruz.” ifadelerini kullanan Yanık, bugüne kadar yapılan hizmetleri sanki hiç yapılmıyormuş gibi gösterip farklı bir isim altında kamuoyu ile paylaşmanın, CHP’nin en sevdiği oyun olduğunu, bunu İBB’den bildiklerini kaydetti.

Derya Yanık, şöyle devam etti:

Çocuklara süt dağıtmayı insanlık tarihinde ilk kez siz keşfetmiş gibi anlatmanız, bunun en trajikomik örneğiydi. Hoş, o da başlamadan bitti.

Hizmetlerimizi yakından takip ediyorsunuz, farkındayım çünkü bizim yaptıklarımızı ‘cover’layıp millete yeniymiş gibi sunuyorsunuz. Şükür ki milletimiz bu göz bağcılıklarına prim vermez. Vaktiyle yapmadığınız, bugün yapacağız diye açıkladığınız her hizmeti AK Parti olarak 20 yıl içinde biz yaptık. Sizin hayal dahi edemeyeceğiniz başlıklarda sistemlerimizi kurduk. Yıllardır sürdürüyoruz.

Örneğin SSK döneminden iyi bildiğiniz vatandaşı kapı kapı dolandırma ama yine de işini görmeme anlayışınız artık tarih oldu, şükür ki. Talep odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışı iktidarlarımız döneminde arz odaklı anlayışa çoktan dönüştürüldü.

“Sürekli kopya çekmeyi tercih ediyorsunuz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının bir bölümünde ailelerin sosyal statüsünün belirlenmesi için sosyal hizmet uzmanları ve sosyologların her bir aileyle temasa geçeceğini, bu vesileyle evde bakıma muhtaç yaşlı, engelli ya da okula giden çocuklar olup olmadığının tespit edileceğini söylediğini aktardı.

Yanık, şunları kaydetti:

Sayın Kılıçdaroğlu, hakkınızı yemeyelim çok iyi bir fikir bu, ancak ailelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için Aile Sosyal Destek Programı ile 2017 yılından bu yana 4,4 milyon hanemize ulaştık. Ulusal Hane Ziyareti programımızla, hizmetimizi 26 milyon haneye yayacağız. Keşke bu açıklamaları yapmadan önce dersinizi biraz çalışmış olsaydınız ama siz sürekli kopya çekmeyi tercih ediyorsunuz.

Kılıçdaroğlu’nun, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanacağından da bahsettiğini anlatan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için “Eğitim Materyali Yardımı” hizmeti kapsamında çocukların önlük, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

“Yine bizim çok önemsediğimiz ama sizin belki de yeniden keşfedip ilk kez yapacağınızı iddia edeceğiniz bir diğer hizmetimiz de Evde Bakım Yardımımız.” ifadesini kullanan Yanık, halihazırda 544 bin vatandaşın faydalandığı Evde Bakım Yardımı için aylık 3 bin 336 lira ödeme yapıldığını kaydetti.

“Vatandaşımızın sigortası devlettir”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “sosyal yardımların ihtiyaç sahibi ailelerdeki kadınlar adına açılacak banka hesaplarına yatırılacağını” söylediğini belirterek, “Aile desteklerimizin yüzde 70’ini kadın faydalanıcılar oluşturmakta olup gebelik, doğum, lohusalık ve eğitim yardımlarımız zaten annelerin hesabına yatırılmaktadır.” bilgisini paylaştı.

Türkiye’de sosyal güvence altına alınmayan vatandaş bulunmadığını ifade eden Yanık, “Vatandaşımızın sigortası devlettir. Dezavantajlı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, sağlıktan eğitime tüm imkanlardan yararlandırılmaktadır. Sigortasını ödeyemeyecek olan 9,5 milyon vatandaşımızın Genel Sağlık Sigortası primini biz ödemekteyiz. Kemal Bey, biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerimizle konuşmaya ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Size de naçizane tavsiyem, yapılan hizmetleri, harcanan emekleri yok saymak yerine nasıl daha iyi hale getirebiliriz düşüncesiyle hareket ederseniz daha faydalı bir muhalefet yapmış olursunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.