enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Soylu trafik denetimine katıldı

Bakan Soylu trafik denetimine katıldı
18 Temmuz 2022
152
A+
A-

BOLU – UHA HABER / İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bolu Gerede’de trafik denetimine katıldı. Bakan Soylu, alınan tedbirler sonucu ölümlü kazaların, son 10 yıldaki bayramlara göre yüzde 50’den fazla azaldığını belirtti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bakan Soylu, İstanbul, Bolu, Ankara ve Kırıkkale’deki kara yolları üzerinde helikopterle havadan incelemede bulundu.

Daha sonra Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi Ankara istikametindeki yolda, emniyet ve jandarma ekiplerinin bulunduğu trafik uygulama noktasına gelen Soylu, denetimlere ilişkin bilgi aldı.

Kontrol amacıyla durdurulan araçlardakilerle sohbet eden Soylu, sürücülere uyarılarda bulundu, araçlardaki çocuklara oyuncak ve şeker hediye etti.

Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bulundukları yolun 43 ilin geçiş güzergahı olduğuna dikkati çekerek, bu noktadan geçen araçların sayısının geçen bayramlara göre yüzde 50 oranında arttığını belirtti.

Bakan Soylu trafik denetimine katıldı

Bayram tatilinde, jandarma ve emniyet personeli tarafından yoğun denetim yapıldığını aktaran Soylu, bulundukları noktada bu süreçte ölümlü kaza meydana gelmediğini bildirdi.

Bakan Soylu, sürücülerden emniyet kemerlerini takmalarını isteyerek, “Sürücülerimizin hız limitlerine uymalarını buradan bir kez daha söylemek istiyoruz. Araç sürerken kesinlikle cep telefonuyla meşgul olmamaları, dikkatlerini dağıtmamaları gerektiğini ifade ediyoruz. Özellikle tır ve kamyon şoförleri yol kenarlarında, şeritlerin hemen yanında araç parkı yapıyorlar. Bu ölümcül bir hatadır, bu ölümcül hatayı yapmamalarını istirham ediyoruz.” uyarısında bulundu.

Uzun yolculukların dinlenme gerektirdiğine işaret eden Soylu, sürücülerin 2 saatte bir 10 dakika mola vermesinin önemini vurguladı.

Bakan Soylu trafik denetimine katıldı

“İnşallah sıfır rakamına hep birlikte ulaşacağız”

Soylu, son 10 yıldaki 9-10 günlük bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarında, günde 15 olan ölüm ortalamasının bu bayram 7’ye düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Hem sürücülerimizin dikkati hem arkadaşlarımızın denetlemeleri, trafik polisleri ve jandarmalarımızın, valilerimizin, kaymakamlarımızın, özellikle kara yolları ekiplerinin bu konuda ortaya koyduğu hassasiyetler çerçevesinde hep birlikte önemli tedbirler alındı. Bu tedbirlerin neticesinde gerek geçen yılla bu yıl gerek son 10 yıl ortalamalarında önemli bir azalma sağlandı. Nihai hedef, sıfır rakamıdır, inşallah sıfır rakamına hep birlikte ulaşacağız.”

Yaya ölümlerini önlemek için de tedbirler aldıklarını anlatan Soylu, “Bu yıl bayram süresince 6 yaya, 8 motosikletli ölümü var. Şu ana kadar da toplam 64 ölüm var. İnşallah gece yarısına kadar da artmaz.” dedi.

Süleyman Soylu, bayram tatili boyunca 210 bin personelin sahada görev yaptığını ifade ederek, bayramda görev başında olan tüm emniyet ve jandarma personele teşekkür etti.

Bakan Soylu’ya Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ile Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet Yavuz da eşlik etti.

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.