enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum COP16 Bakanlar Toplantısında konuştu

Bakan Kurum COP16 Bakanlar Toplantısında konuştu
3 Aralık 2024
26
A+
A-

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi’nin (COP16) Taraflar Konferansı’nın Bakanlar Diyaloğu Toplantısı’nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Biliyoruz ki kuraklığa karşı dayanıklılık, ulusal çabaların ötesinde, bölgesel ve küresel iş birliğini gerektiriyor. Türkiye olarak yüksek bir duyarlılıkla her zaman insanlığın geleceğini ilgilendiren bu toplantılara etkin bir katılım sağlıyor ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi’nin (COP16) Taraflar Konferansı’na katılıyor. Program kapsamında düzenlenen Bakanlar Diyaloğu Toplantısı’nda konuşan Bakan Kurum, çölleşme ve kuraklıkla mücadelede küresel iş birliklerinin önemine dikkat çekti.

Bakan Kurum, “Bugüne kadar yapılan çalışmaları özellikle de Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi Sekretaryasının “entegre kuraklık yönetimi” konusunda ülkelere verdiği desteği takdirle karşılıyoruz. En son Cenevre’de düzenlenen “Kuraklığa Dayanıklılık+10” başlıklı ulusal kuraklık politikaları ile ilgili toplantıların sonuçlarını önemsiyoruz. Bu çıktıların Riyad’daki müzakerelere de ışık tutacağına inanıyoruz” dedi.

“KURAKLIKTAN EN FAZLA ETKİLENEN ÜLKELER ARASINDAYIZ”

Türkiye’nin bu alandaki çalışmalarını anlatan Bakan Kurum şöyle konuştu:

“Ülkemiz hem coğrafi konumu hem de iklim değişikliğinden dolayı kuraklıktan en fazla etkilenen ülkeler arasında yer almaktadır. Bu durum kuraklık direncinin sağlanmasında, risk yönetimini merkeze alan proaktif kuraklık yönetimi anlayışını daha da önemli hale getirmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla meteorolojik kuraklık durumunu anlık olarak izliyor, kamuoyuyla paylaşıyor ve muhtemel risklere karşı tedbirler alıyoruz. Yine tüm havzalarımızda sektörel kırılganlıkları dikkate alarak kuraklık yönetim planlarımızı hazırlıyoruz. Bu süreçte katılımcı bir yaklaşımla, bilim insanlarının, kuraklıktan etkilenen tüm sektör temsilcilerinin ve halkımızın katkılarını alıyoruz”.

BAKAN KURUM COP16 BAKANLAR TOPLANTISINDA KONUŞTU

“YEREL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANLARIMIZI HAZIRLAYACAĞIZ”

Türkiye’nin 2024-2030 yıllarını öngören “Ulusal Çölleşmeyle Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı” ile “İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planı’nı revize ettiğine dikkat çeken Bakan Kurum, “Bu planların ikinci aşaması olarak tüm illerimiz düzeyinde “Yerel İklim Değişikliği Eylem Planlarını” hazırlayacağız. Ayrıca yutak alanlarımızı artırmak amacıyla havza bazlı çölleşme eylem planlarımızı yapmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ETKİN KATILIM SAĞLIYOR”

“Planlama ve koordinasyonun çölleşme ile mücadelede ne kadar hayati önemde olduğunun farkındayız” diyen Bakan Kurum, “Ancak biliyoruz ki kuraklığa karşı dayanıklılık, ulusal çabaların ötesinde, bölgesel ve küresel iş birliğini gerektiriyor” mesajını verdi.

Türkiye’nin insanlığın geleceğini ilgilendiren bu toplantılarda deneyimini paylaştığını belirten Bakan Kurum, “Türkiye olarak yüksek bir duyarlılıkla her zaman insanlığın geleceğini ilgilendiren bu toplantılara etkin bir katılım sağlıyor ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Afrika’da, Orta Asya’da ve diğer bölgelerde arazi restorasyonu faaliyetlerine ve kapasite geliştirme çalışmalarına verdiğimiz destek bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

BAKAN KURUM COP16 BAKANLAR TOPLANTISINDA KONUŞTU

TÜRKİYE PAVİLYONU AÇILDI

Bakan Kurum, Riyad’daki temasları kapsamında COP16’daki Türkiye Pavilyonu’nun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Kurum, “Burada dünyada çölleşme ve erozyonla mücadelede eden ilk 5 ülke arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gerek erozyonla mücadelede gerek çölleşmeyle mücadele noktasında attığı adımları tüm dünyayla paylaşıyor olacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.