enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:42 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
11:52 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
09:27 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
06:54 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
06:50 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
00:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:49 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
00:35 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
00:32 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
00:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
00:20 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
00:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
00:02 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
00:01 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
22:23 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
21:22 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:21 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum: 2030 için emisyon azaltım hedefimizi yüzde 41’e yükseltiyoruz

Bakan Kurum: 2030 için emisyon azaltım hedefimizi yüzde 41’e yükseltiyoruz
16 Kasım 2022
225
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, BM Bakanlar Toplantısı’nda Ulusal Katkı Beyanı’nda güncelleme yaptıklarını belirterek, emisyon oranlarındaki yüzde 21 azaltım hedefini yüzde 41’e çıkardıklarını açıkladı. Kurum, Türkiye’nin, İklim Değişikliği Konferansı’nın 31’incisine ev sahipliği için aday olduğunu da söyledi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’nin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bakan Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27) Üstü Düzey Bakanlar Toplantısı’nda Ulusal Katkı Beyanı’nı uluslararası kamuoyu ile paylaşmasının ardından canlı yayında alınan kararı açıkladı.

Mısır’ın ev sahipliğinde düzenlenen COP27 toplantısı dolayısıyla tüm ülkelerin iklim değişikliğine yönelik mücadele verdiklerini ve bu noktada aldıkları kararların paylaşıldığını ifade eden Kurum, konferansta 197 ülkeden 35 bin katılımcı bulunduğunu, Türkiye’yi temsil etmek için çeşitli sektörden temsilcilerle Mısır’a geldiklerini söyledi.

Sıfır emisyonda hedef 2038

Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele noktasında kararlı adımlar attığına, net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Kurum, şunları söyledi:

“2015 yılında BM Çerçeve Sözleşmesi kapsamında Sekretaryaya emisyonlarımızı ve emisyonlarda gerçekleştirilen oranlarımızı bildirmiştik. 2030 yılı itibarıyla 1 milyar 175 milyon gerçekleşmesi gereken emisyonlardan yüzde 21 azaltım yapacağımızı taahhüt etmiştik. Bugün Ulusal Katkı Beyanımızı güncelledik. Türkiye olarak 2030 yılı için yüzde 21 olarak açıkladığımız artıştan azaltım hedefimizi yüzde 41’e yükseltiyoruz. Nerdeyse 2 katı büyüklüğünde bir taahhütte bulunuyoruz ki 2030 yılında yaklaşık 500 milyon ton emisyon azaltımı yapmış olacağız. Yine burada tüm dünya ile paylaştığımız önemli bir konuda emisyonlarımızın zirve yapacağı yıldı. En geç 2038 yılında emisyonlarımızı tepe noktasına ulaştıracak ve net sıfır hedefimize güçlü politikalarımızla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Kurum, bu taahhütlerin tüm dünya ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.

BM Bakanlar Konferansı’nda tüm dünyaya 2026 yılında yapılacak COP toplantısı için adaylık açıklamasında bulunduklarını vurgulayan Kurum, “Tüm dünyaya COP31 adaylığımızı ilan ettik ve BM Sekretaryasına resmi başvuruyu yapıyoruz. Daha önce Türkiye olarak pek çok konferansa ev sahipliği yaptık. Gerek insani konferanslara gerek COP toplantılarına ev sahipliği yapmış bir ülke olarak ki Türkiye’nin yeni yapacağı atılımları tüm dünya ile paylaşmak üzere 31’inci COP toplantısı için adaylığımızı açıkladık.” şeklinde konuştu.

COP27’de Türkiye’nin çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini anlatan Kurum, Sıfır Atık uygulaması, Sıfır Atık Mavi, eylem planlarını anlattıklarını sözlerine ekledi.

Türkiye, 31. İklim Zirvesi’ne aday

Öte yandan Bakan Kurum, Türkiye’nin, BM İklim Değişikliği Konferansının 31’incisine ev sahipliği için aday olduğunu, BM Sekreteryasına resmi başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

[UHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.