enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Koca: İki vakada “Mu” varyantı tespit edildi

Bakan Koca: İki vakada “Mu” varyantı tespit edildi
8 Eylül 2021
352
A+
A-

UHA HABER / Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün “mu” varyantının sadece iki vakada tespit edildiğini belirterek, hastalarda ağırlıklı olarak “delta” ve “delta plus”un etkili olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bazı alanlarda getirilen zorunlu PCR uygulamasının bu haliyle devam edeceğini belirtti. Koca, aşıyı teşvik için PCR testinin ücretli olmayacağını vurguladı.

“Kapatmayı düşünmüyoruz, düşünmek istemiyoruz”

Yüz yüze eğitimin kesintiye uğramaması için aşı yaptırmanın önemine dikkat çekene Koca, “Yeni dönemde salgın okulların kapanma sebebi olmayacak. Çünkü elimizde artık aşı var” dedi.

Vatandaş aşı oldukça, oranlar yükseldikçe, toplumsal bağışıklık oluştukça bunun yeterli olacağına inandıklarını dile getiren Koca, “Şu an dünyada en çok aşının yapıldığı 8’inci ülkeyiz. Avrupa’da Almanya’dan sonra 2’nci ülkeyiz. En fazla sınıf tatil edilebilir 14 günlük zaman diliminde, onun dışında kapatmayı düşünmüyoruz, düşünmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Seri üretime en geç önümüzdeki 1,5-2 ay içinde geçmek istiyoruz”

Aşı tedarikinde sorun olmadığını, en az 30 milyon do aşı olduğunu söyleyen Koca, yerli aşı çalışmalarındaki son durumu anlattı.

Rapel doz uygulamasını gönüllü gruplara yaptıklarını belirten Koca, “Sonuçları zannediyorum üç dört hafta içinde çıkmış olur. Sinovac’la birlikte kıyaslamalı yapılıyor. Biz seri üretime en geç önümüzdeki 1,5-2 ay içinde geçmek istiyoruz. O hazırlıkları yapıyoruz.” diye konuştu.

Grafik: Nursel Cobuloğlu - TRT Haber

[Grafik: Nursel Cobuloğlu – TRT Haber]

Toplumsal bağışıklık için hedef yüzde 85

“Yeni kısıtlama yok, kişisel tedbirler var.” diyen Bakan Koca, toplumsal bağışıklık için aşılamada hedefin yüzde 85 olduğunu işaret etti.

Koca, “18 yaşın üzerinde en az 1 doz olan yüzde 80’lerde. Yüzde 62’lerde de 2 doz şeklinde. Dolayısıyla biz yüzde 80-85’lere doğru bir oranın olmasını bekliyoruz 18 yaş üstü için.” dedi.

“Mu” sadece iki vakada tespit edildi

Virüsün yeni varyantı olan “mu”nun sadece iki vakada tespit edildiğini de aktaran Koca, hastalarda ağırlıklı olarak “delta” ve “delta plus”un etkili olduğunu söyledi.

Koca, aşılamanın artmasıyla birlikte vakaların azalacağını belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.