enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Karaismailoğlu: Dur durak bilmeden çalışıyoruz

Bakan Karaismailoğlu: Dur durak bilmeden çalışıyoruz
6 Kasım 2022
172
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülke genelinde 5 bin şantiye ve 700 bine yakın çalışanla dur durak bilmeden çalışıyoruz” dedi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziray, büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenindeki konuşmasında, bir asırda yapılacak işleri 20 yıla sığdırdıklarını, hayata geçirdikleri projelerle milletin yüzünü Türkiye’nin geleceğini aydınlatmaya devam ettiklerini belirtti.

Türkiye’nin uzun yıllardır süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdüklerini dile getiren Karaismailoğlu, “Ülke genelinde 5 bin şantiye ve 700 bine yakın çalışanla dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bugün de Gaziantep’teyiz. Gaziantep’in en değerlisi Gaziray’ı Gazianteplilerin hizmetine sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Diğer konuşmacılar

Gaziantep Valisi Davut Gül de yapımı tamamlanan 30 milyar lira değerindeki 169 eserin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Gaziantep’in dışarıdan yardım almadan tamamen yerel imkanlarıyla Fransızlara karşı bağımsızlığını kazanarak milli mücadeleye umut olduğunu hatırlatan Gül, kentin 193 ülkeye mal satabilecek bir potansiyele ulaştığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“İki yıl önce 300 fabrikanın üretime başladığı bu şehirde resmi açılışı yapılmamış 70 fabrika ve inşaatı devam eden 120 fabrika daha var. Şehrimiz terörle mücadele başta olmak üzere her konuda devletin ve milletin yanında yer almıştır. Gazi şehrimiz sizlerin liderliğinde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yaparak 405 bin kişiye iş imkanı sağlamaktadır.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise 20 yıl önce “Yeter artık söz de karar da milletin, önce insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek yola çıktıklarını söyledi.

Yola çıktıkları günden bu yana aynı azim ve kararlılıkla çalıştıklarını anlatan Şahin, “Bu şehir, şehitlerin, gazilerin, ‘Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma’ diyenlerin şehridir. 20 yıl önce çıktığımız bu yol, Abdülhamit Han’ın hicaz demir yoluna inananların oluşturduğu yoldur, bu yol Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ dediği yoldur. Bu tren, bizi Türkiye yüzyılına götürsün. Bu tren bizi, mutluluğa, kardeşliğe, sağlığa götürsün.” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 06 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.