enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Karaismailoğlu: Dünyanın 8., Avrupa’nın ise 6. yüksek hızlı tren işletmecisi olduk

Bakan Karaismailoğlu: Dünyanın 8., Avrupa’nın ise 6. yüksek hızlı tren işletmecisi olduk
1 Ekim 2021
326
A+
A-

UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İnsanımızı yüksek hızlı tren ile tanıştırdık ve dünyanın 8’inci, Avrupa’nın ise 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi olduk” dedi.

Mustafa Kemal AtatürkUlaşım ağı her geçen gün daha da genişliyor. Bölünmüş yollar ve oto yol uzunluğu arttı. Ülkenin 4 bir yanına havalimanları inşa edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara’da Akyurt yolu kavşağının açılışında konuştu.

“Yapılan her yeni yol, akarsular gibi, geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katıyor. Bu noktada Akyurt yolu da hem ilçemizin hem de bölgemizin sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Dünyanın 8’inci, Avrupa’nın ise 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi olduk”

Karaismailoğlu konuşmasında şunları da aktardı:

“Son 19 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 200 milyar lira yatırım yaptık. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin 339 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 532 kilometreye ulaştırdık. 26 olan aktif havalimanı sayımızı 56’ya yükselttik. İnsanımızı yüksek hızlı tren ile tanıştırdık ve dünyanın 8’inci, Avrupa’nın ise 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi olduk.”

Tarihi Develioğlu Köprüsü’nü inceledi

Bakan Karaismailoğlu’nun bir sonraki durağı ise Kalecik oldu. Tarihi Develioğlu Köprüsü’nün resterasyon çalışmalarını inceledi.

Fotoğraf: DHA

[Fotoğraf: DHA]

Karaismailoğlu, “Yaptığımız bu kadar dünya ölçeğindeki büyük işlerin yanında bu tarihi köprülerimize de sahip çıkarak bunları kültürümüze turizme kazandırıyoruz” dedi.

Fotoğraf: DHA

[Fotoğraf: DHA]

Karaismailoğlu, Akyurt’taki kereste fabrikasını ve ilçe esnafını da ziyaret etti.

[UHA Haber Ajansı, 01 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.