enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kacır: Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır

Bakan Kacır: Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır
18 Ocak 2024
37
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yeni fırlatma zamanı 19 Ocak TSİ 00.49 olarak duyuruldu. Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır ve daha fazla gecikmeden gerçekleşir” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Türkiye’nin uzay yolculuğu 1 gün ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Florida’da açıklama yaptı.

Kacır’ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır. Bu milletimizin çok uzun zamandır beklediği bir misyon aslında. Malumunuz Türkiye, ilk kez bir insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmiş olacak. Geç olsun, güç olmasın diyoruz.

Ben Alper Gezeravcı’yı dün ziyaret etmiştim. O hepimizden sakindi. Bu erteleme kararıyla ilgili kendisinden bilgi aldık. Malumunuz bu roket fırlatmalarında çok önceden yapılan kontroller olduğu gibi, fırlatma anına kadar son saatlerde gerçekleşen teknik kontroller de oluyor. Daha önceki uydu fırlatmamızda da biz benzer ertelemelere şahit olmuştuk. Burada yüzde 100 güvenlik anlayışıyla hareket ediliyor. Havacılıkta ve uzayda bu konulardaki kurallar, diğer alanlara göre tabii çok daha sıkı. Biz de arzu ediyoruz ki tüm teknik kontroller başarı ile tamamlansın ve Alper Gezeravcı beklediğimiz heyecan verici misyonunu sağlık ve başarıyla icra etsin.

“Türk çocuklarının ve geçlerinin hayalleri de gökyüzünün sınırlarını aşacak”

Ben tüm Türk çocuklarının bu görevi büyük bir heyecanla beklediğini gözlemliyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız, okulların ilk döneminin son haftasının etkinliklerle geçirilmesini istedi. Biz de sayın bakanımızla konuştuk ve dün okullarda Alper Gezeravcı’nın gerçekleştireceği misyona ilişkin video gösterimleri yapıldı, bilgilendirme etkinlikleri yapıldı. Bu misyonu hayırlısıyla gerçekleştirdiğimizde, bu misyonu izleyen, hafızasında bu misyona ait anılar biriktiren çocuklarımızın geleceğe daha özgüvenle yürüyeceğini ümit ediyoruz.

Her insan çocukluğunda uzaya, astronot olmaya heves etmiştir. Maalesef şimdiye kadar bu heveslerimiz, hayallerimiz gerçeğe dönüşememişti. Şimdi bu misyonu hayırlısıyla gerçekleştirdiğimizde bunu izleyen, hafızasında bu misyona ait anılar biriktiren çocuklarımızın geleceğe çok daha özgüvenle yürüyeceğini ümit ediyoruz. Onların dünyasında, kendi ülkelerinden bir vatandaşın uzaya gitmesi, orada bir bilim misyonu icra etmesi çok olumlu ve kalıcı izler bırakacak. Böylelikle sadece Alper Gezeravcı değil Türk çocuklarının ve gençlerinin hayalleri de gökyüzünün sınırlarını aşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.