enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Işıkhan, 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
21 Ağustos 2025
13
A+
A-

* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeme ilkesini gözetmiştik. Bunu da koruduğumuzu ifade etmek isterim. Bundan sonra da Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi.

* İşte detayları!

UHA/ İnternational News Agency

Bakan Işıkhan: Hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan [Fotograf: AA]

ANKARA, 21 AĞUSTOS 2025 – Bakan Işıkhan, 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşmelerin 28 Temmuz’da yapılan ilk toplantıyla başladığını anımsatan Işıkhan, sendikalar tarafından kamu görevlilerini ilgilendiren yaklaşık 1200’e yakın talebin masaya getirildiğini ifade etti.

İlk olarak bu taleplerin tasnif edildiğini anlatan Işıkhan, yürütülen çalışmalarda yoğun emek harcandığını söyledi.

Işıkhan, görüşmelerin, tarafların birbirlerini dinlemesi ve müzakere edilen konuların metne dönüştürülmesiyle ilerlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde hükümetlerimizin uyguladığı sosyal diyalog anlayışını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  olarak çok başarılı şekilde uyguladık. Tıpkı 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme sürecinde olduğu gibi 8. dönemde de aynı başarı grafiğine ulaşmış olduk. Hükümet olarak, oransal zamla ilgili teklifimiz söz konusu oldu. Ancak oransal zammı Memur-Sen kabul etmedi ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşıma kararı aldı. Bu süreç, bugünden itibaren başlayacak. Biz tutanağı ileteceğiz, Memur-Sen de hakem kuruluna 3 gün içerisinde başvuracak ve süreç başlayacak. Hakem Kurulumuz da ağustos ayı bitmeden kararını verecek ve 2026-2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sürecini yasal anlamda tamamlamış olacağız.”

“Haklarını ödeyemeyiz”

Oransal zam dışında 11 hizmet kolunda elde edilen kazanımların olduğuna değinen Işıkhan, bu kapsamda sendikaların ilgili taleplerini karşılamak üzere yaklaşık 80 milyar liralık bütçe ayırdıklarını dile getirdi.

Kamu görevlilerine emekleri için teşekkür eden Işıkhan, “Vatandaşlarımıza sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, ulaşım hizmeti sunuyorsak bu memurlarımızın sayesinde gerçekleşiyor. Haklarını ödeyemeyiz. Ama biz yine de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeme ilkesini gözetmiştik. Bunu da koruduğumuzu ifade etmek isterim. Bundan sonra da inşallah Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ekonomideki son gelişmelere değinen Işıkhan, “Mali disiplini sağladığımızda ve enflasyon kontrol altına alındığında satın alma gücümüz artacaktır. Satın alma gücünü artırdığımızda da memurlarımıza 2026-2027 yıllarında sağladığımız zam oranları hedefine ulaşacaktır diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“Adaleti sağlamaya çalışıyoruz”

Hizmet kollarındaki kazanımlara ilişkin soru üzerine Işıkhan, “En önemli kazanımlardan biri, memur sendikalarımızın yıllarca dile getirdiği koruyucu giyim yardımıyla ilgili. 5 hizmet kolunu ilgilendiren koruyucu giyim yardımını, Maliye Bakanlığımızla anlaşarak sağladık. Bu çok önemliydi. Çünkü çeşitli sektörlerde, enerjide, ulaşımda, altyapıda çalışan memurlarımızın işlerini gerçekleştirirken koruyucu kıyafete ihtiyaçları var ve bunları devletimiz karşılayacak.” dedi.

Tüm memurların faydasına olacak kazanımlar elde edildiğini belirten Işıkhan, şunları kaydetti:

“Dokunmadığımız kimse kalmadı. Yardımcı hizmetler sınıfındaki memurlarımıza, muhasebeci, avukat, mühendis, veteriner gibi tüm hizmet kollarında mağduriyet içerisinde bulunan, ücret adaletsizliği yaşayan memur gruplarına iyileştirme yaparak adaleti sağlamaya çalışıyoruz. Bu bizim için çok önemli.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.