enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Göktaş: Türkiye Afrika halklarının her zaman yanında

Bakan Göktaş: Türkiye Afrika halklarının her zaman yanında
3 Ekim 2024
14
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin kıtanın dört bir yanında tesis ettiği geniş diplomatik ağ ile Afrika halklarının daha fazla kalkınma ve refah arayışlarında her zaman yanında olduğunu söyledi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Gine’nin Ankara Büyükelçiliği Konutunda düzenlenen Gine Milli Günü Resepsiyonu’na katıldı.

Buradaki konuşmasında Gine Cumhuriyeti’nin 66’ncı bağımsızlık yıldönümünü tebrik eden Göktaş, Gine’nin 66 yıl önce sömürge yönetimine karşı verdiği mücadelenin Afrika’da yürütülen bağımsızlık hareketlerinin simgelerinden biri olduğunu söyledi.

Bakan Göktaş, “Türkiye olarak bugün Gine’nin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda elde ettiği kazanımları büyük bir ilgiyle takip ediyoruz.” ifadesini kullandı.

“Afrika Kıtası’yla ilişkilerimizi geliştirmek dış politikamızın temel ilkelerinden biridir”

Türkiye’nin Afrika’da yürüttüğü faaliyetler açısından Gine’nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Göktaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu anlamda son 20 yılda, ‘Afrika sorunlarına Afrikalı çözümler’ ilkesi temelinde tıpkı Gine’de olduğu gibi Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizde ve işbirliklerimizde kayda değer bir ivme kazandık. Uzun yıllara dayanan tarihi, ekonomik ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Afrika Kıtası’yla bu ilişkilerimizi ve işbirliklerimizi çok boyutlu bir şekilde geliştirmek dış politikamızın temel ilkelerinden biridir. Ülkemiz, kıtanın dört bir yanında tesis ettiği geniş diplomatik ağ ile Afrika halklarının daha fazla kalkınma ve refah arayışlarında her zaman yanındadır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Afrika ülkesine 50’den fazla ziyaret gerçekleştirmesinin Türkiye’nin Afrika’ya verdiği değerin bir tezahürü olduğunu vurgulayan Göktaş, Türkiye’nin, Afrika ülkeleri ile ikili ilişkilerini eşit, saygılı ve karşılıklı yarar sağlayan ortaklık temelinde geliştirmeyi hedeflediğini aktardı.

Büyükelçiliklerin yanı sıra TİKA, Maarif Vakfı, Türk Hava Yolları gibi kurumlarla Afrika’daki faaliyetlerin daha da yaygınlaştırıldığına işaret eden Göktaş, “Bugün Ankara’da 38 Afrika ülkesinin temsilciliğinin bulunması da bu samimi çabalarımızın karşılıklı olduğunun en önemli göstergesidir.” dedi.

“İşbirliğimizin farklı alanlarda derinleşerek gelişmesini arzu ediyoruz”

Afrika’nın Türkiye’nin dış politikasının temel direklerinden biri olmaya devam edeceğinin altını çizen Göktaş, “Türkiye olarak Gine ile iyi düzeyde seyreden ikili ilişkilerimizi geliştirmeye hazırız. Başta sosyal politikalar olmak üzere işbirliğimizin farklı alanlarda derinleşerek gelişmesini arzu ediyoruz. Ticaretten inşaata, enerjiden tarıma pek çok alanda kurduğumuz işbirlikleriyle ikiliticaret hacmimizin giderek artmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Türkiye olarak liman işletmeciliği, atık yönetimi ve elektrik enerjisi alanlarında bulunan yatırımlarımızın yanı sıra Gine’nin altyapı projelerine katkı sağlamak için özel sektörümüzü teşvik etmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.