enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Fidan, Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti

Bakan Fidan, Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti
6 Haziran 2024
23
A+
A-

* Dışişleri Bakanı Fidan, üç günlük Çin temaslarının son gününde Urumçi ve Kaşgar’daydı. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki iki kadim Türk-İslam şehrini ziyaret etti.

* Fidan’ın ziyareti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2012 yılında başbakan iken Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne gitmesinin ardından, bölgeye yapılan en üst düzey ziyaret.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,Çin ziyaretinin son gününde Urumçi ve Kaşgar şehirlerindeydi.

Dışişleri Bakanı Fidan ziyaretine Yanghang Camii ile başladı. Beraberindekilerle camiyi inceledi, görevlilerden caminin tarihi ve yapısına dair bilgi aldı.

Bakan Fidan ardından Uluslararası Büyük Pazar’a geçti. Çarşıda incelemelerde bulundu. Bakan Fidan burada çocuklarla biraraya geldi. Onlarla sohbet etti.

Bakan Fidan, Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etti

Uygur Türkleri ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Uygur Türklerine ait bir fırını da ziyaret etti, kendisine burada pişirilen ekmekle çay ikram edildi.

Fidan, girdiği mağazalarda yöresel ürünlere dair bilgi aldı, sanat eserleri ve el yapımı ürünleri inceledi.

Bakan Fidan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Sekreteri Ma Xingrui ve Vali Erkin Tuniyaz ile de bir araya geldi.

Bakan Fidan, Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etti

12 yıl sonra ilk üst düzey ziyaret

Bu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 yılında başbakan iken Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne gitmesinin ardından, bölgeye yapılan en üst düzey ziyaret.

Diplomat kaynaklar, Fidan’ın Urumçi ve Kaşgar’daki temaslarının, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki durumun gözlemlenmesi ve resmi makamlara Türkiye’nin görüşlerinin net biçimde aktarılması bakımından faydalı olduğu görüşünde.

Bakan Fidan, Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etti

Diplomatik kaynaklar, Bakan Fidan’ın görüşmelerinde, Uygur Türklerinin kültürel haklarının korunması ve değerlerini yaşaması konusunda, Türk ve İslam dünyasının hassasiyetlerini hatırlattığına dikkati çekti.

Bakan Fidan, bu hassasiyetlerin giderilmesinin herkese yarar sağlayacağını belirtti.

Dışişleri bakanı, bu konudaki algının değişmesinin de ancak Çin’in atacağı adımlarla mümkün olacağını vurguladı.

Hakan Fidan, temasları kapsamında Kaşgar şehrindeki tarihi mekanlardan Yusuf Has Hacib Türbesi ve Iydgâh Camii’ni de ziyaret etti. (UHA Haber)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.