enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Derya Yanık: “2022 yılı Ocak ayı sonunda 2.927 engelli memurumuzun kamuya atamasını gerçekleştireceğiz”

Bakan Derya Yanık: “2022 yılı Ocak ayı sonunda 2.927 engelli memurumuzun kamuya atamasını gerçekleştireceğiz”
24 Aralık 2021
682
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “2022 yılı Ocak ayı sonunda 2.927 engelli memurumuzun kamuya atamasını gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 66.014’e çıkarmış olacağız” dedi.

Bakan Derya Yanık, engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarından birisinin istihdam olduğuna işaret ederek, “Her birey çalışma hayatına katılabilir anlayışı ile engellilerimizin istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Özel sektör temsilcileri ile iş birliği halinde beceri temelli iş uyumu uygulamasını hayata geçirerek engelli bireyleri istihdama dahil ediyoruz” dedi.

“Kamuda çalışan engelli memur sayımızı 66.014’e çıkarmış olacağız”

Bakan Yanık, 2002 yılında kamuda 5.777 engelli memur olarak çalışırken, 2020 yılında bu sayının 10 katını geçen bir artışla 62.337’ye ulaştığını hatırlatarak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde 750 engelli öğretmenimizin atamasını da gerçekleştirerek bu sayıyı 63.087’ye çıkardık. Söz verdiğimiz gibi 2022 yılı Ocak ayı sonunda 2.927 engelli memurumuzun da kamuya atamasını gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 66.014’e çıkarmış olacağız. Amacımız, engellilerimizin istihdam ve girişim imkanlarını geliştirerek sosyal hayata, günlük hayata, istihdam hayatına doğrudan ve engelsiz diğer vatandaşlarımız kadar eşit bir biçimde katılabilmelerini sağlamak” ifadelerini kullandı.

“Engelli vatandaşlarımızın EKPSS ücretini karşılamayı sürdürüyoruz”

Kamuda Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)  uygulamasının 2012 yılında başladığını anımsatan Bakan Yanık, Bakanlık olarak, engelli vatandaşların EKPSS ücretini karşılamayı sürdürdüklerini belirtti.

Bakan Yanık, “2020 yılı EKPSS için Bakanlığımız bütçesinden 8,3 milyon TL’ye yakın sınav ücreti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na (ÖSYM) aktarılmıştır. 2022 yılında gerçekleştirilecek olan EKPSS için ise 9,9 milyon TL bütçe ayrılmıştır” dedi.

Tercihler Ocak ayı içerisinde yapılacak

Bakan Derya Yanık, Ocak ayında yapılacak atama için 20 Aralık 2021 tarihi itibarıyla kamu kurumları tarafından 2.927 kadro talebinde bulunulduğunu ifade ederek, adayların ÖSYM’nin yayımlayacağı Tercih Kılavuzuna göre tercihlerini yapacaklarını bildirdi.

Bakan Yanık, 2022 EKPSS’nin 24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirileceğini, başvuruların ise 27 Ocak-15 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacağını ifade etti.

[UHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.