enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Bozdağ’dan İyi Partili Dervişoğlu’na tepki: Bunların hayatı tiyatro

Bakan Bozdağ’dan İyi Partili Dervişoğlu’na tepki: Bunların hayatı tiyatro
23 Nisan 2023
126
A+
A-

* Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İyi Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu’nun “Masadan bilerek kalktık. Kurgulanmış, planlanmış bir stratejiydi” sözlerine tepki gösterdi.

* Bozdağ, “Tiyatronun millet ile oynanmayacağının cevabını, hepsini sandığa gömerek vereceğiz.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında konuştu.

Bakan Bozdağ, İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun açıklamalarına “bunların hayatı tiyatro” diyerek tepki gösterdi:

Bakın şimdi İyi Parti’nin Grup Başkanvekili açıklama yapıyor. Bunların hayatı tiyatro. Milleti aldatmak üzerine hayatları var. Sayın Akşener masadan bile isteye kalktı, kalkmasından genel başkanların hepsinin haberi vardı ve Kılıçdaroğlu’nu güçlendirmek için biz bunu yaptık diyor. Yani çok büyük bir partinin grup başkanvekili çıkmış diyor ki ‘biz milleti aldatmak için tiyatro oynadık, yalan söyledik’.” 

Bakan Bozdağ'dan İyi Partili Dervişoğlu'na tepki: Bunların hayatı tiyatro

“Aldatan olmadık, aldanan olmayacağız”

Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

Her işleri böyle milleti aldatmak üzerine, tiyatro oynuyorlar. Onlara tiyatronun millet ile oynanmayacağının cevabını sandıkta o tiyatro gösterilerinin hepsini sandığa gömerek  Allah’ın izniyle vereceğiz. Tayyip bey ne diyor? Aldatan olmadık, aldanan olmayacağız. Biz aldatan bir siyaseti tercih etmedik. Ama bunlar daha milletin oyuna ihtiyacı varken milleti nasıl aldattıkları, milletin gözünün içine baka baka nasıl yalan söylediklerini söylüyorlar

Bakan Bozdağ'dan İyi Partili Dervişoğlu'na tepki: Bunların hayatı tiyatro

Adalet Bakanı Bozdağ sözlerini şöyle sonlandırdı:

Eğer Türkiye’yi yöneten Cumhurbaşkanımız değil de Kılıçdaroğlu olsaydı Savunma Sanayimiz yüzde 20’den yüzde 80’e çıkar mıydı? Eğer Türkiye’yi yöneten Kılıçdaroğlu olsaydı soruyorum Türkiye ilk yerli ve milli otomobilini yollarda trafiğe sürebilir miydi? Ben sorarım Şanlıurfalı kardeşlerim. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan değil de Kılıçdaroğlu olsaydı TCG Anadolu Gemimiz olur muydu? Eğer Türkiye’yi yöneten Kılıçdaroğlu olsaydı denizlerde doğal gaz, petrol arayan bir Türkiye olur muydu? Bırakın onu doğal gazı bulan Türkiye olur muydu? Öteki gün Cumhurbaşkanımız denizden çıkan doğalgazı karaya vanalara verdi ve Türkiye artık doğal gazı bir ay bedava geriye kalan bir yıl içinde yüzde 25’ini devlet ödeyecek. Türkiye doğalgaz bulabilir miydi? Allah aşkına konuşuyorlar. Ben buradan diyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan değil de Kılıçdaroğlu olaydı başörtüsü zulmü son bulur muydu? Baş örtülü hakim, savcı, subay bu memlekette olur muydu? Eğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil de son yirmi yıl da Kılıçdaroğlu ve bu zihniyetin temsilcileri Türkiye’yi yönetseydi orta öğretin kurumlarına Kuranı Kerim dersi seçmeli olarak ta olsa konabilir miydi? Ben soruyorum başörtülü vekil bakan olur muydu? Eğer Tayyip bey değil de bu Kılıçdaroğlu ve avanesi olaydı Ayasofya hür olur muydu? İbadete açılır mıydı?

Dervişoğlu ne demişti?

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu katıldığı canlı yayınında masadan kalkma sürecinin diğer genel başkanların bilgisi dahilinde planlanmış bir strateji olduğunu öne sürmüştü. Dervişoğlu, “Masadan bilerek kalktık. Bütün bu olup bitenler kurgulanmış, planlanmış bir stratejiydi. Bu plan da müştereken oluşturuldu diyebilirim. Genel başkanlar biliyordu. İki Belediye Başkanının Başkan Yardımcısı olacağı biliniyordu. Kazanamayacak aday diye takdim edilen sayın Kılıçdaroğlu’nu kazanacak aday haline getirmek için bir hamle gerekiyordu. İktidara karşı strateji uyguladık” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.