enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Bozdağ: 2023 seçimi kader seçimidir

Bakan Bozdağ: 2023 seçimi kader seçimidir
24 Haziran 2022
303
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / 2023 seçimlerinde gençlerin birinci partisinin AK Parti olacağını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “2023 seçimi Türkiye’nin ve Türk milletinin kader seçimidir” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Mamak İlçe Danışma Toplantısı’na katıldı.

AK Parti’nin 2014 seçimiyle getirdiği yeniliklerden bahseden Bakan Bozdağ, 2023 seçiminin önemine işaret etti:

2023 seçimi Türkiye’mizin ve hepimizin, aziz Türk milletinin kader seçimidir. Herkesin bir olduğu bir mücadelede Cumhur İttifakı bu milletin cumhuruyla beraber yoluna devam edecektir. Biz ne yaparsak yapalım bu gerçek değişmeyecektir.

İlk defa Türk milleti, doğrudan devletin başı olan cumhurbaşkanını 2014 yılında seçti. Ondan önce devletin başını seçme hakkı hiçbir dönemde Türk milletine verilmemiştir. İlk defa Türk milletini cumhurbaşkanını doğrudan seçmeye layık gören, ehil gören tarihi reformu AK Parti iktidarları Cumhur İttifakı ile birlikte atmıştır.

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, adaylığı anayasaldır, yasaldır”

Bakan Bozdağ, 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlattı ve ardından gençlere seslendi:

Şimdi kalkmışlar ‘İkinci defa aday olamaz’ diye kendi seçimlerini Tayyip Bey’in adaylığını engelleme umuduna bağlamışlar. Umutları ona kalmış. Anayasa’ya göre bir engel var mı? Yok. Çok açık. Anayasal, yasal hiçbir engel yok. Allah’ın izniyle adayımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, adaylığı anayasaldır, yasaldır, hiçbir içtihatla yorumla bu gerçeği kimse değiştiremeyecektir. Aziz milletimiz de onu yeniden cumhurbaşkanı seçecek. Siz bırakın ikinci defa adaylığını engellemeyi, Anayasa’nın ilgili hükmünü 2028’de nasıl engelleyeceğinize kafa yorun. Yarın Anayasa üçüncü defa adaylığına imkan veren şartları da düzenliyor. Bu millet öyle bir irade ortaya koyduğunda, milletin iradesi karşısında nasıl duracaklar? Siz bugünü bırakın, yarına bakın.

Gençler AKP’nin yanında olduğu için AK Parti şanlı ve iktidardır. İnşallah 2023’te de gençlerin birinci partisi yine AK Parti olacaktır. 2023’te cumhurbaşkanımızın liderliğinde cumhuriyetin 100’üncü yılına yeni bir kapıyı aziz Türk milleti açacaktır.

[UHA Haber Ajansı, 24 Haziran 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.