enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Bayraktar, “Bölgede olmaya devam edeceğiz”

Bakan Bayraktar, “Bölgede olmaya devam edeceğiz”
2 Temmuz 2023
26
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bütün vatandaşların kesintisiz enerjiye erişimi için depremin olduğu günden bugüne kadar büyük bir gayret sarf ettiklerini belirterek, “Bundan sonra da yine şehirlerin yeniden inşasında, yeni kurulacak sahalarda, yeni inşaat, toplu konut alanlarında bu faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Alparslan Bayraktar kimdir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan  Bayraktar nereli kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Veysel KAVRAYAN’a yaptığı açıklamada, kendisinin de bir Hataylı olduğunu ve ülkenin 6 Şubat depremlerinde eşi benzeri görülmemiş bir afet yaşadığını belirterek, acıların hala çok taze olduğunu dile getirdi.

Depremin üzerinden yaklaşık 4,5 ay geçtiğini hatırlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

“Depremin hemen akabinde biz bu bölgede, özellikle Hatay merkezli hem arama kurtarma döneminde hem daha sonra vatandaşlarımızın konaklamaları için çok ciddi bir çaba sarf ettik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak buradaki altyapının tekrar toparlanması için bütün ekiplerimizi seferber ettik. Özellikle madencilerimiz arama kurtarma faaliyetlerinde çok ciddi katkı koydular ve onların sayesinde belki birçok hayatı kurtarma şansımız oldu. Şimdi depremin yaralarını sarmak tekrar bir inşa ve ihya faaliyeti içerisinde inşallah çalışmalarımızı yürüteceğiz. Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bir üyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kabine toplantılarında ve bütün özel görüşmelerinde bilaistisna bize verdiği talimat, özellikle depremle ilgili, deprem bölgelerinde bu inşa, ihya, hayatın tekrar normalleşmesi faaliyetlerini büyük bir gayretle üzerine gitmek ve büyük gayretle bu faaliyetleri yerine getirmek. Biz de bu anlamda bütün arkadaşlarımızla bu çabanın içerisindeyiz. Aslında bugün burada olmamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi de bu. Enerji sektöründe bütün vatandaşlarımızın kesintisiz enerjiye erişimi için depremin olduğu günden bugüne kadar büyük bir gayret sarf ettik. Bundan sonra da yine şehirlerin yeniden inşasında, yeni kurulacak sahalarda, yeni inşaat, toplu konut alanlarında bu faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

“Bölgede olmaya devam edeceğiz”

Bu acıları tekrar yaşamak istemediklerini vurgulayan Bayraktar, “Cenabıhak inşallah bu felaketleri milletimize, ülkemize yaşatmaz ama tedbirlerimizi, şehirlerimizi bu çerçevede tasarlamamız ve hayata geçirmemiz önem arz ediyor. Biz bu bölgede özellikle vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşuncaya kadar gerek konteyner, gerek çadır kentlerde epey katkı koyduk ve epey çalışmalar yaptık. Binlerce çadırı ve konteyneri enerjilendirdik. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere gemilerimizi İskenderun Limanı’na getirdik. Bölgede olmaya devam edeceğiz. Bütün şehrin diğer alanlarında da ticarette, sanayide, üretimde ve istihdamda özellikle şehri terk eden, göç eden vatandaşlarımızın tekrar bu şehre dönerek yaşamlarını devam ettirmeleri noktasında da gayret içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bugün çok önemli bir koordinasyon toplantısını yerine getirdiklerine dikkati çeken Bayraktar, bunlara devam edeceklerini kaydetti.

Sadece enerji alanında değil, diğer alanlarda da Hatay’ın ve ilçelerinin ihtiyaçları noktasında birlikte çalışmaya gayret edeceklerini ifade eden Bayraktar, şimdiden herkesin bayramını tebrik etti.

Hatay’da depremzedeleri ziyaret

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da konteynerde kalan depremzedelerle bir araya geldi.

Bayraktar, kentteki temasları kapsamında Kırıkhan ilçesindeki Sultanbeyli Belediyesi tarafından yaptırılan konteyner kentte kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Vatandaşlarla sohbet eden Bayraktar, daha sonra doğduğu 408 Evler Mahallesi’ndeki mahalle sakinleriyle görüştü.

Bayraktar, Albayrak Konteyner Kenti’nde depremzedelerle öğle yemeği yedi.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.