enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bahar Kalkanı Harekatı’nın üzerinden bir yıl geçti

Bahar Kalkanı Harekatı’nın üzerinden bir yıl geçti
28 Şubat 2021
518
A+
A-

UHA HABER / Esed rejimi 27 Şubat 2020’de Mehmetçiğe alçakça saldırdı, 34 askerimiz şehit oldu. Bu hain saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlattı. Bölgeyi terörden arındıran harekatın üzerinden bir yıl geçti.

  Esed rejimi, İdlib’de binlerce sivili katletti. Yüz binlerce kişiyi yurdundan etti. 27 Şubat 2020’de ise alçak rejim bu kez Mehmetçiği hedef aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı tabura isabet eden bombalarla, 34 Mehmetçik şehit oldu.

Bu hain saldırının ardından Türkiye, Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlattı.

Amaç; Adana, Astana ve Soçi Mutabakatları çerçevesinde ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmekti.

Türkiye yerli silahları ile hem havadan hem de karadan rejim unsurlarına darbe üstüne darbe vurdu. 3 bin 400 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. 370 meskun mahal ve 3 bin 394 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Bahar Kalkanı Harekatı'nın üzerinden bir yıl geçti

Sahada mücadele ederken masada da diplomasi sürdü. 5 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da bir araya geldi. 6 saatlik görüşme sonucunda, İdlib’de ateşkes sağlandı. M-4 karayolunda Türk ve Rus güvenlik güçleri, 28 kez kara devriyesi icra etti.

Bahar Kalkanı Harekatı sonrasında, rejimin katliamından kaçarak sınırımıza yakın bölgelere sığınan sivillerden 560 bini yeniden evlerine döndü.

Bahar Kalkanı Harekatı'nın üzerinden bir yıl geçti

Savaş mağduru siviller için 52 bin briket ev yapımı için harekete geçildi. 124 farklı noktada yapımına başlanan briket evlerden 26 bini tamamlandı. Evlere dul, yetim ve engelliler öncelikli olmak üzere binlerce kişi yerleştirildi.

Bahar Kalkanı Harekatı'nın üzerinden bir yıl geçti

[UHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.