enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP)  Genel Başkan Yardımcısı Seçil Mumcuoğlu, “Bizim çocuklarımız zeki…”

Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP)  Genel Başkan Yardımcısı Seçil Mumcuoğlu, “Bizim çocuklarımız zeki…”
21 Ağustos 2022
388
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / BTP Genel Başkan Yardımcısı Seçil Mumcuoğlu’ndan üniversiteyi kazanan gençleri bekleyen barınma sorununa dikkat çekti, sınavsız üniversite çağrısı yaptı.Balkan NinnisiTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP)  Genel Başkan Yardımcısı Seçil Mumcuoğlu eğitim sistemi üzerine değerlendirme yaptı.

Üniversite sınavlarına değinen Mumcuoğlu, “Çocuklar üniversite sınavlarını geçirdiler, tercihlerini yapıyorlar ve tercihleri dolayısıyla pek çoğu kuvvetle muhtemel şehir dışına çıkacaklar” dedi ve barınma sorununa dikkat çekti.Üniversite gençliğinin barınma sorunuHaberin İçinden programında Gülgun Feyman’a konuk olan Mumcuoğlu, “Bu çocukların kalmak için yere ihtiyacı olacak ve maalesef KYK bu ihtiyacı tam olarak karşılayamıyor. Nereden bakarsanız bakın adeta çocuk okumasın diye bir sistem geliştirilmiş. KYK’ya giremez ise bu öğrencinin özel bir yurtta kalması gerekiyor bunu da karşılamak çok güç. Arkadaşlarımla bir ev tutayım dese, İstanbul şartlarını düşünürsek en kötü evin 6-7 bin bandında hatta daha da pahalı olduğunu görüyoruz” dediBizim çocuklarımız zeki…Bir ülkenin en büyük zenginliğinin gençliği olduğunu belirten Seçil Mumcuoğlu şu değerlendirmeyi yaptı; “Adam köyünde kazanamıyor, ‘çocuğum okusun’ diyor ama yok harcına zam, yok yurt parası vs. Zaten hayat almış başını gidiyor, çocuğa verdiğiniz kredinin kıymete değer bir tarafı yok.  Böyle korkunç bir sarmalın içerisindeyiz. Bir milletin, devletin, hükümetlerin en büyük serveti aslında gençleridir. Gençlere yatırım yapılmalıdır.  En büyük hazinemiz bizim gençler. O gençler okuyacak. Prof. Dr. Haydar Baş’ın yıllarca söylediği gibi çocuklarımızın sınavsız bir şekilde üniversitelere girmelerini sağlayalım çünkü bizim çocuklarımız zeki.”

HABER : Eyüp GÜNDOĞDU

[UHA Haber Ajansı, 21 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.